22.03.2022 ob 22:13
Deli članek
Možič prvenstvo zaključil z največ točkami

Rok Možič

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentant Rok Možič ima za seboj izjemno sezono, saj si je z Verono zagotovil obstanek v prvoligaški konkurenci, hkrati pa je s 466 točkami postal najprodornejši napadalec močnega italijanskega prvenstva pa tudi MVP meseca februarja.20-letni slovenski sprejemalec, ki se je pred letošnjo sezono prvič podal na tuje in že na prvih tekmah italijanskega prvenstva dokazal, da bo v dresu moštva Verona Volley igral vodilno vlogo. Redni del tekmovanja, ki se je zaključil po 24. krogih, je Možič končal s kar 466 zbranimi točkami in na vrhu lestvice točkovno najbolj uspešnih odbojkarjev v močni konkurenci zasedel prvo mesto. Nizozemec Nimir Abdel-Aziz jih je s tekmo manj zbral 431, tretji po številu doseženih točk pa je bil na koncu Kubanec s poljskim potnim listom Wilfredo Leon Venero s 420 točkami. »Moj tihi cilj je bil, da bi v rednem delu dosegel 480 ali mogoče celo 500 točk. Bil sem blizu, dosegel sem jih 466. Če bi jih 480, bi to pomenilo 20 točk na tekmo, kar bi bil res izjemen dosežek. Sedaj jih imam 19,5 in sem s tem zelo zadovoljen, ampak še vedno je prostor za napredek na vseh področjih in veliko je še treba trenirati. Zahvaljujem se svoji ekipi, saj brez nje to ne bi bilo mogoče. Grem samo še naprej, v prihodnjih sezonah si želim prikazovati enake in še boljše predstave,” je napovedal Možič, ki je v zadnjih nekaj letih edini sprejemalec, ki se je zavihtel na vrh točkovne lestvice.

Možič se je pred zadnjo tekmo rednega dela Serie A razveselil še priznanja za najkoristnejšega igralca italijanskega prvenstva v mesecu februarju, predvsem pa tega, da je Verona po zmagi nad Monzo ohranila statusa prvoligaša in se bo v končnici borila za končno peto mesto. Slednje prinaša tudi nastope v evropskih pokalih: »Že od začetka sezone smo vedeli, da se bomo borili za osmo oziroma deveto mesto, da bomo na robu končnice in boja za najvišja mesta, na drugi strani pa tudi obstanka v ligi. Ekipe v italijanskem prvenstvu so vrhunske, kar je lepo pokazal zaključek. Veliko ekip se je znašlo v razmaku treh točk in res sem vesel, da se je na koncu izteklo kot se je. S sezono smo lahko zadovoljni, deset zmag na koncu koncev ni malo. Pokazali smo vrhunske predstave, na žalost tudi nekaj slabših. Bilo je veliko vzponov in padcev. Vidi se, da smo mlada ekipa, da nas je veliko prvič igralo v tako močni ligi in ravno to se nam je na začetku poznalo. Ko pa smo ujeli ritem, smo premagovali tudi najboljše. Malo grenkega priokusa je, ni se nam izšlo za igro v končnici, ampak zdaj imamo nekaj časa, da se spočijemo, saniramo poškodbe in se nato osredotočimo na peto mesto, ki je za nas prav tako pomembno. ”

Počitek bo prav prišel tudi Možiču, ki si je na predzadnji tekmi poškodoval gleženj, obenem pa še zbolel, nato pa kljub težavam obračun z Monzo odigral na izjemno visoki ravni ter s svojo predstavo le še potrdil primat v letošnji Serie A. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)