22.05.2022 ob 06:03
Deli članek
Na drugi tekmi uspešnejši hrvaški odbojkarji

Ljubljana (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Hali Tivoli v Ljubljani odigrala drugo pripravljalno tekmo proti Hrvaški. Po petkovi zmagi naših s 3:0 so bili tokrat z 0:3 (-21, -20, -19) uspešnejši gostje. Novi pripravljalni tekmi Slovenijo čakata že v torek in sredo v Srbiji.

Slovenski selektor Mark Lebedew je tekmo proti Hrvaški, ki jo je naša vrsta v petek premagala s 3:0, začel s spremenjeno zasedbo, znova pa je nosilcem igre namenil počitek. Priložnost so tokrat dobili Gregor Pernuš, Mitja Gasparini, Žiga Štern, Jure Okroglič, Sašo Štalekar, Matic Videčnik in Alan Košenina.

Slovenci so z blokom Štalekarja in napadom Gasparinija pri 8:5 prvič povedli za tri točke, nadaljevanje niza pa je bilo izenačeno. Hrvaški odbojkarji so se namreč takoj približali na 8:7, zatem pa sta reprezentanci izmenično dosegali točke, rezultat je bil do 15:15 večkrat poravnan. Po dveh napakah tekmecev so za dve točki povedli naši, a so si zatem privoščili kar štiri napake za vodstvo gostov z 18:20. Hrvati so ob tem še dobro servirali in prišli do zmage z 21:25.

V drugem nizu, ki ga je slovenski strateg Lebedew začel z enako zasedbo kot prvega, smo spremljali izenačen začetek, reprezentanci sta se izmenjevali v vodstvu, nato pa je Hrvatom znova uspela serija točk za vodstvo s 7:10. Na slovenski strani so točke z napadi prispevali Štern, Štalekar in Okroglič (11:12), a je Šestan s servisi Hrvaško popeljal do 12:15. Naši so se sicer še približali na točko zaostanka, na 17:18, končnica pa je spet minila v znamenju nasprotnikov, ki so slavili z 20:25.

Tudi v tretjem nizu so tempo večinoma narekovali hrvaški odbojkarji, ki so si hitro nabrali dve oz. tri točke naskoka ter razliko do sredine niza, predvsem na račun napak v naši vrsti, še povečali (11:15). Lebedew je v igrišče poslal Mujanoviča, a se razmerje moči ni spremenilo. Hrvati so se veselili zmage z 19:25.

Mark Lebedew, selektor Slovenije: »Na zadnjih dveh tekmah sem videl predvsem to, da nas čaka še veliko dela. Najbolj pomembno pa je, da napredujemo. Pozna se, da smo se veliko prilagajali, saj ekipa že od začetka ni bila kompletna, igralci so na priprave prihajali zelo različno. Doslej nismo mogli veliko delati na specifiki, po teh dveh tekmah pa bomo za to že imeli možnost. V Srbiji nas čaka močan nasprotnik, a pričakujem, da bomo hitro napredovali.«

Reprezentanca Slovenije: Pernuš, Planinšič, Bošnjak, Gasparini, Košenina, Štalekar, Okroglič, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Videčnik, Možič, Kržič, Mujanovič. Selektor: Mark Lebedew.

Slovenski odbojkarji bodo danes imeli prost dan, v ponedeljek pa bodo potovali v Srbijo, kjer jih čakata pripravljalna obračuna s tamkajšnjo izbrano vrsto. Tine Urnaut, Tonček Štern, Dejan Vinčić, Jan Kozamernik, Jure Okroglič, Janž Janez Kržič in Gregor Ropret, ki se bo kot zadnji pridružil izbrani vrsti, v Srbijo ne bodo odšli, ampak se bodo s pomočnikom selektorja Zoranom Kedačičem pripravljali v Ljubljani. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)