14.01.2022 ob 17:08
Deli članek
Nadaljuje se državno prvenstvo

OK Ankaran

Ljubljana (MOREL)- S tekmami 13. kroga za moške in 15. kroga za ženske se nadaljuje prva odbojkarska liga. Moške ekipe se morajo za popolnitev drugega dela prvenstva med seboj srečati še dvakrat, ženske pa že začenjajo z zadnjo tretjino rednega dela prvenstva.

Najboljše slovenske moške ekipe so s tekmovanjem v prvenstvu v letu 2021 zaključile z obračuni 12. kroga, ki jim je sledil še zaključni turnir Pokala Slovenije, po premoru pa so prvi obračun 13. kroga odigrali odbojkarji Hiše na kolesih Triglav in Calcit Volleyja. V sredo so se zmage s 3:1 veselili Kamničani, ki zasedajo tretje mesto v razvrstitvi in z novimi tremi točkami na prvenstveni lestvici še naprej lovijo Merkur Maribor, Kranjčani pa so za zdaj zadnji, doslej so zbrali dve zmagi in šest točk.

Letos nepremagljivi ACH Volley Ljubljana, ki je med tednom z zmago v evropskem pokalu CEV Challenger neverjetni niz podaljšal že na 28 zmag in v tej sezoni sploh še ni izgubil, se bo doma srečal s Salonitom Anhovo, s katerim je nazadnje igral v polfinalu Pokala Slovenije (prenos tekme, ki se bo začela ob 18. uri, na Sportklubu). Kanalci so z 18 točkami in šestimi zmagami na četrtem mestu na lestvici. Panvita Pomgrad, ki se bo v soboto podala na gostovanje k Črnučam, ki ohranjajo šesto mesto na razpredelnici, pa ima v boju za uvrstitev med najboljšo četverico za zdaj zmago in štiri točke manj.

Tekma med Merkur Mariborom in Krko bo v torek, 18. januarja, dan kasneje pa bosta zadnji, 14. krog, ki predstavlja zaključek drugega dela prvenstva, odprli ekipi Calcit Volleyja in Črnuč. Preostala tri srečanja bodo na sporedu 22. januarja.

Pri ženskah bomo spremljali 15. krog tekmovanja, ki pa bo močno okrnjen. Srečanji med Calcit Volleyjem in Luko Koper sta prestavljeni, SIP Šempeter in GEN-I Volley se bosta med seboj pomerila 9. februarja, na sporedu pa bo tako le dvoboj med Ankaranom in OD Krimom. Ankarančankam gre v letošnjem prvenstvu zelo dobro, saj na lestvici zasedajo visoko tretje mesto, pred njimi sta le Calcit Volley s 13 zmagami in 36 točkami ter Nova KBM Branik, ki je zmagala enajstkrat.

Na četrtem mestu so Šempetranke, ki imajo šest točk naskoka pred petim GEN-I Volleyjem, enak izkupiček kot Goričanke pa imajo tudi odbojkarice OD Krima, medtem ko Grosupeljčanke za zdaj zaostajajo le za točko, a imajo tudi zmago manj. Na zadnjem mestu je Luka Koper z le eno zmago in dvema prvenstvenima točkama.

Tekmovalno-registracijska komisija pri Odbojkarski zvezi Slovenije in Predsedstvo OZS sta v soglasju s prvoligaškimi klubi potrdila tudi spremembo koledarja v prvi odbojkarski ligi za ženske. Zadnji termini, v katerih bo še možno odigrati tekme tretjega dela prvenstva, je 2. marec pri ženskah in 12. marec pri moških. Če vseh tekem ne bo moč odigrati, bo prednost dobila končnica, ekipe pa bodo v tabelo postavljene glede na razvrstitev po koncu drugega dela prvenstva oz. 14. odigranih krogih. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)