22.08.2021 ob 20:39
Deli članek
Naši so si priborili dve medalji

 

Ljubljana (MOREL)- Mladi slovenski odbojkarji na mivki so na srednjeevropskem prvenstvu MEVZA v kategorijah do 18 in do 20 let, ki ga je gostila Budimpešta, prišli do dveh medalj. Miha Okorn in Nejc Najdič sta se veselila zlata, Dino Vinkovič in Jošt Lenič pa brona.

Skupinski del tekmovanja v kategoriji do 18 let sta zelo dobro odigrala Grega Okroglič in Primož Jeklin, ki sta vknjižila zmagi proti Avstrijcema Sponerju in Ndetzkyju ter Madžaroma Sandorju in Subi ter se neposredno uvrstila med najboljših osem dvojic. V boju za polfinale sta morala naša odbojkarja na mivki priznati premoč drugima slovenskima predstavnikoma, Mihi Okornu in Nejcu Najdiču, ki sta slavila po treh nizih, z 21:17, 18:21 in 15:10. Okorn in Najdič sta pred tem odpravila Slovaka Dudo in Kurana, v skupinskem delu pa sta najprej izgubila s Čehoma Schinkom in Rydvalom, nato pa bila prepričljivejša od Madžarov Tarija in Veressa.

Okroglič in Jeklin sta tako osvojila končno peto mesto, Okorn in Najdič pa sta si z zmago brez boja nad Madžaroma Polgarjem in Udvarhelyjem zagotovila nastop v velikem finalu, v katerem sta se pomerila s Sponerjem in Nedetzkyjem. V prvem nizu sta bila boljša z 21:18 boljša naša fanta, v drugem sta z 21:19 slavila tekmeca, v tretjem pa sta si Slovenca z zmago s 15:13 priigrala prvo mesto, zlato odličje ter naslov srednjeevropskih prvakov.

V kategoriji do 20 let sta v okviru skupinskega dela prvenstva Slovenca Dino Vinkovič in Jošt Lenič zabeležila dve zmagi, najprej proti hrvaški navezi Jurkovič/Repek, zatem še proti Madžaroma Eliasu in Franyu. V četrtfinalu, kamor sta se uvrstila neposredno, sta bila naša odbojkarja na mivki prepričljivo, z 21:16 in 21:11, boljša od domače dvojice Bogancs/Busz, v polfinalu pa sta Vinkovič in Lenič z 21:17, 18:21 in 12:15 klonila proti še eni madžarski navezi Mikulass Koch/Szabo. V boju za bronasto odličje sta Slovenca zabeležila novo zmago, potem ko sta bila z 21:16 in 21:12 še enkrat prepričljivejša od Eliasa in Franyja. Slavila sta Čeha Bercik in Ruml. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)