13.05.2022 ob 11:14
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Kot smo že poročali bo Slovenska moška reprezentanca do 20 let tretji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo igrala v Mariboru. Naši mladi odbojkarji si bodo vozovnico za EuroVolley, ki bo septembra v Italiji, skušali priigrati v boju z Nizozemsko, Finsko in Španijo. Nasprotniki so, v primeru uvrstitve, že znani.

Slovenska ženska reprezentanca do 19 let, ki si je nastop na EuroVolley-ju že zagotovila, se bo avgusta v Severni Makedoniji pomerila z domačo izbrano vrsto in z reprezentancami Poljske, Italije, Grčije ter z zmagovalkami dodatnih kvalifikacij.

Tekme naše mlade moške izbrane vrste bomo od 30. junija do 2. julija spremljali v Mariboru, kamor prihajajo še reprezentance Nizozemske, Finske in Španije. Slovenska vrsta, ki jo vodi Zoran Kedačič, bo tokrat zaigrala pod taktirko Jerneja Rojca, saj bo Kedačič v tem obdobju del moške članske reprezentance.

Naši fantje so dobro nastopili že v drugem krogu kvalifikacij aprila v Jeglavi, kjer so morali na zadnji tekmi po hudem boju priznati premoč Češki izbrani vrsti. Odbojkarji bodo v Mariboru imeli novo priložnost, da si priigrajo eno od dveh vozovnic na zaključni turnir, ki ga bosta od 17. do 25. septembra gostila italijanska Vasto in Montesilvano. Na EuroVolley so že uvrščene reprezentance Italije, Poljske, Srbije, Slovaške, Belgije, Češke, Portugalske in Bolgarije.

Včeraj je potekal tudi žreb skupin za evropsko prvenstvo za ženske do 19 let, ki se bo odvilo v Severni Makedoniji med 27. avgustom in 4. septembrom. Naša izbrana vrsta bo tekmovala v skupini z domačinkami in z reprezentancami Poljske, Italije, Grčije ter z zmagovalkami dodatnih kvalifikacij skupine K.

Slovenske odbojkarice so aprila v Mariboru turnir 2. kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo zaključile z dvema zmagama in s prvim mestom v skupini D, ki jim je zagotovil vozovnico za Skopje. To je že tretja uvrstitev te generacije deklet na evropska prvenstva. Leta 2019 so bile četrte, leto kasneje pa sedme. Mlado reprezentanco bo tudi na letošnjem evropskem prvenstvu vodil Samo Miklavc. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)