12.04.2022 ob 22:55
Deli članek

 

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenska reprezentantka Eva Pavlović Mori bo kariero nadaljevala v Turčiji, kjer bo v prihodnji sezoni igrala za enega najuspešnejših klubov, PTT. Že konec tedna pa je iz Verone prišla novica, da je Rok Možič s tamkajšnjim moštvom podaljšal pogodbo do konca sezone 2024/25.

Slovenska podajalka Eva Pavlović Mori, ki jo v letošnji sezoni lahko spremljamo v dresu slovenskega prvaka Calcit Volleyja, se vrača v Turčijo. Potem, ko je za tamkajšnji Ilbank igrala v sezoni 2020/21, pred tem pa nosila dres italijanskega Bergama, francoskih Beziersa in Le Canneta ter poljskega LKS Commercecon Lodža, bo v sezoni 2022/23 okrepila vrste enega najuspešnejših turških klubov, PTT Spora.

26-letna odbojkarica iz Kanala ob Soči o ponudbi, ki je na njen naslov prišla iz Turčije, ni dolgo razmišljala: »Turška liga je ena najmočnejših lig na svetu. Že v lanski sezoni sem se tam počutila kot doma, poleg tega so cilji kluba kot vselej zelo visoki. Klub je tudi odlično organiziran, vsako leto v svoje vrste privabi vrhunske igralke. Takšne ponudbe nikakor nisem mogla zavrniti.«

Reprezentančno podajalko, ki jo pred odhodom v Turčijo čakata še zaključek slovenskega prvenstva ter reprezentančni akciji v srebrni evropski ligi in kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, dodaja: »Trenutno so vse moje misli usmerjene v finalno serijo državnega prvenstva proti Novi KBM Branik, v kateri si bomo skušale priigrati nov naslov slovenskih prvakinj, s katerim bi se rada poslovila od Calcit Volleyja. Kar pa se tiče mojih osebnih ciljev pri PTT-ju pa si želim uvrstitve med najboljše štiri ekipe v turškem prvenstvu in uvrstitve v finale enega od evropskih pokalov, če bo PTT v njem nastopil.«

Že konec prejšnjega tedna pa so iz italijanske Verone sporočili, da so vse do konca sezone 2024/25 podaljšali pogodbo s slovenskim reprezentantom Rokom Možičem, ki se v tujini prvič preizkuša v letošnji sezoni in je doslej izstopal po številu doseženih točk. Redni del sezone je namreč zaključil na samem vrhu lestvice. Obenem je s svojimi predstavami prepričal vodstvo Verone, ki se v končnici italijanskega prvenstva bori za končno peto mesto, da mu je v podpis že ponudilo novo pogodbo.

»V Veroni se dobro počutim, imamo navijače, ki nas podpirajo in upam, da bo v naslednji sezoni naša dvorana spet polna. Verjamem v ta klub, želimo se boriti z najboljšimi. Pogodbe z Verono nisem podpisal le za to, da bi igral, ampak da bi zmagoval. Lačni smo zmag, čeprav se zavedam, da nam ne bo lahko. Italijanska liga je ena najmočnejših na svetu, a smo že v tej sezoni dokazali, da lahko premagamo vsakogar. Zares mislim, da to zmoremo, da smo lahko še boljši in prepričan sem, da bo z nami vse mesto. Že zdaj vidimo, da navijači radi gledajo naše tekme in nas podpirajo in menim, da lahko vsi skupaj spišemo lepo zgodbo. S projektom, ki ga pelje klub, sem zadovoljen, s soigralci imamo veliko željo, da kot ekipa rastemo in dosežemo zelo visoko zastavljene cilje. Naše ambicije so zares pomembne in prepričan sem, da smo kot prava ekipa, kakršna smo, že dokazali, da zmoremo narediti velike stvari,« je ob podpisu pogodbe dejal 20-letni sprejemalec.

To je sporočila Ana Oblak iz OZS.(konec)