18.07.2021 ob 19:02
Deli članek

Lueven, Rubavuju (MOREL)- Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so navdušili z dobrimi predstavami na turnirjih svetovne serije v Ruandi in Belgiji. Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak sta v Luevnu osvojila odličje, Tjaša Kotnik in Nina Lovšin pa sta bili v Rubavuju peti.

Slovenski odbojkarji na mivki imajo za seboj izjemno uspešen teden nastopov na turnirjih serij 2 Star  v Ruandi in 1 Star v Belgiji. Najvišje sta posegla Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak, ki sta se v Luevnu prebila vse do polfinala, nato pa v boju za odličja s 17:21 in 17:21 najprej klonila proti domačinoma Driesu Koekelkorenu in Tom van Walleju, v malem finalu pa sta naša predstavnika z 2:1 (21:10, 17:21, 15:11) slavila nad Francozoma Timotheejem Platrejem in Liamom Pattejem ter se veselila svojega prvega odličja na turnirjih svetovne serije!

Tjaša Kotnik in Nina Lovšin sta turnir serije 2 Star v Rubavuju zaključili na visokem 5. mestu in dosegli enega svojih največjih uspehov. Naši dekleti sta odlično igrali že v skupinskem delu tekmovanja in zmagali tudi v osmini finala, za napredovanje med najboljše štiri dvojice pa je bil zanju usoden poraz s 13:21 in 19:21 proti Američankama Sari Hughes in Emily Day.

Naši drugi predstavnici na turnirju v Ruandi, Klara Kregar in Tjaša Jančar, sta se iz skupinskega dela prav tako prebili v izločilne boje, nato pa morali v osmini finala priznati premoč Američankama Emily Stockman in Traci Callagan, ki sta se veselili zmage z 21:16 in 21:15.

Na devetem mestu sta tekmovanje zaključila tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, ki sta se izkazala z dobri nastopi v skupinskem delu turnirja, enega redkih na afriških tleh, nato pa sta v boju za preboj med najboljših osem parov tudi z nekaj smole, z 1:2, (21:13, 17:21, 10:15), izgubila z Rusoma Daniilom Kuvičkom in Antonom Kislitsinom ter osvojila končno 9. mesto.

Pred najboljšimi slovenskimi odbojkarji in odbojkaricami na mivki je zdaj nastop na državnem prvenstvu, ki ga bomo lahko 23. in 24. julija spremljali v Kranju, nato pa se bodo slovenskim navijačem predstavili še na turnirju svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana by I feel Slovenija, ki se bo od 29. julija do 1. avgusta odvijal v Ljubljani, v Športnem parku Ludus in na Pogačarjevem trgu v središču mesta.  To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)