06.09.2021 ob 09:39
Deli članek
Slovenci prost dan izkoristili za trening

Podajalec Dejan Vinčić

 

Ostrava (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca po sobotni zmagi nad Črno Goro na evropskem prvenstvu v Ostravi v nedeljo ni počivala. Odbojkarji so dopoldne trenirali, danes pa jih čaka ob 19. uri obračun z Belorusijo.

Slovenska izbrana vrsta je prvenstvo stare celine začela z nepričakovanim porazom proti Češki, ki mu je sledila prepričljiva zmaga nad Črno Goro. Naslednji tekmeci varovancev Alberta Giulianija bodo Belorusi, s katerimi so se Slovenci nazadnje pomerili leta 2019 na kvalifikacijskem turnirju za Ligo narodov in na evropskem prvenstvu ter obakrat zmagali, a v našem taboru poudarjajo, da to ni nikakršno zagotovilo.

»Tekma bo težka, tako kot tudi vse druge na evropskem prvenstvu. Belorusijo zelo dobro poznamo, proti tej ekipi smo že igrali in jo tudi premagovali. Ampak to je zdaj preteklost, pred nami je nova zgodba. Ohraniti moramo fokus, ki smo ga uspeli najti na tekmi proti Črni Gori in še stopnjevati našo igro. Zadovoljen sem bil z začetnimi udarci, bolje sta delovala blok in obramba, a to še ni naša raven. Morali bomo napredovati in že proti Belorusom od prve točke naprej pritiskati,« je dejal selektor Giuliani.

Podajalec Dejan Vinčić je dodal: »Na tekmi proti Češki se nam je maščevalo, da pristop ni bil takšen, kakršen bi moral biti. Mislim, da se nam kaj takega ne sme več zgoditi in se nam tudi ne bo. Preveč smo bili samozavestni, preveč smo bili sproščeni. Nobena ekipa nam ne bo ničesar podarila in za naš pristop smo bili že kaznovani. Tega se zavedamo, odigrati moramo na najvišji možni ravni, proti Belorusiji in tudi proti vsem ostalim.«

Slovence v drugem delu skupinskega dela tekmovanja čaka naporen ritem, saj bosta tekmi z Belorusijo sledili še srečanji z Bolgarijo in Italijo. Časa za trening tako ne bo, odbojkarji so prost dan zato skušali izkoristiti še za zadnje popravke. »Ves čas smo poudarjali, da lahkih nasprotnikov na evropskem prvenstvu ni in to smo izkusili na tekmi proti Češki. Tudi v nadaljevanju prvenstva bomo morali igrati tako, kot smo igrali proti Črni Gori, ko smo bili osredotočeni, ko smo se borili do tiste zadnje, 25., točke. Na današnjem treningu smo skušali popraviti še nekaj stvari, ki na prvih dveh tekmah niso najbolje delovale, jutri pa bo že nov dan, z novo tekmo. Od zdaj bomo morali našo igro stopnjevati skozi tekme in ne več na treningih« je dejal srednji bloker Alen Pajenk.

Z Belorusi se bodo naši odbojkarji pomerili nocoj ob 19. uri, z Bolgari pa jutri  ob 16. uri. To so sporočili iz OZS. (konec)