20.06.2022 ob 22:17
Deli članek
Slovenski odbojkarji jutri proti Nizozemski

Quezon City (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca z jutrišnjim obračunom proti Nizozemski začenja drugi turnir elitne Lige narodov. Srečanje v dvorani Smart Araneta Coliseum v Quezon Cityju se bo začelo ob 9. uri. Slovenski odbojkarji se bodo za uvod v drugi turnir Lige narodov, ki ga bomo do 26. junija spremljali na Filipinih, pomerili z Nizozemci, ki so na prvem turnirju v Brasilii izgubili z Japonsko in ZDA, premagali pa Iran in Avstralijo.

»Zelo pomembno bo, kako bomo skozi celoten turnir servirali. Naš servis pa tudi blok in obrambo moramo v primerjavi s tekmami v Braziliji organizirati bolje. Na prvem turnirju v teh elementih nismo bili dobri. Na to se bomo osredotočali v največji možni meri,« je pred srečanjem z Nizozemsko dejal slovenski selektor Mark Lebedew, ki pa bo imel nekaj težav tudi s sestavo naše udarne zasedbe. Zaradi pozitivnih testov na Covid-19 namreč ne bo mogel računati na korektorja Tončka Šterna in prostega igralca Janija Kovačiča.

Slovenski sprejemalec Rok Možič, ki v naši izbrni vrsti igra vse pomembnejšo vlogo, je bil kljub temu, da naša izbrana vrsta ni trenirali v celotni postavi, po prvem treningu precej zadovoljen: »Preizkusili smo dvorano na Filipinih, ki je zelo lepa. Na vse dvorane se je treba najprej malo privaditi, vsaka je namreč malo drugačna. Tu so občutki dobri. Jutri nas čaka še en trening, nato pa tekma proti Nizozemski, ki zagotovo ne bo lahka. Na papirju so sicer slabša ekipa od nas, a vemo, da imajo v svojih vrstah zelo dobre posmeznike. Še posebej izstopa Nimid Abdel-Aziz, ki je eden izmed najboljših korektorjev na svetu. Mislim, da se bo treba zelo dobro pripraviti nanj. Če nam ga bo uspelo ustaviti, bo pol dela že opravljenega. Verjamem, da bomo z našo dobro igro zagotovo boljši od njih, tako da se nadejam dobre tekme.«

Slovenski kapetan Tine Urnaut, ki ga tako kot Dejana Vinčića in Saša Štalekarja na tunrirju v Brasilii v slovenskem dresu še nismo spremljali, zdaj pa so se vsi trije odbojkarji pridružili reprezentanci, pa še naprej poudarja, da bo najpomembneje to, kar se bo dogajalo na naši strani igrišča: »Super je spet biti nazaj v ekipi, polno je novih obrazov, tako da je potrebnega veliko dela, da se spoznamo, uigramo in se čim bolj približamo igri, ki jo znamo igrati in jo potem samo še stopnjujemo. Imamo pa popolnoma novo ekipo, tako da se moramo zdaj najprej prilagoditi.«

Slovence v nadaljevanju turnirja na Filipinih čakajo še obračuni z Argentino, Italijo in Japonsko.

Reprezentanca Slovenije: Pajenk, Kozamernik, Košenina, Bošnjak, Vinčić, Štalekar, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Urnaut, Možič. Selektor: Mark Lebedew.

Reprezentanca Nizozemske: Keemink. Ter Horst, van der Ent, Joma, Plak, Ottevanger, van Tilburg, Tuinstra, Abdel-Aziz, van Solkema, Parkinson, Andringa, Wiltenburg. Selektor: Roberto Piazza.

To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)