13.06.2021 ob 22:37
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Slovenski odbojkarski reprezentanti krepijo močne tuje klube. Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut bo v prihodnje nosil dres poljske ekipe Jastrzebski Wegiel. V tujini ostaja tudi Alen Pajenk, ki se iz Francije seli v Grčijo, oblekel bo dres Olympiacosa, na tuje pa se vrača Gregor Ropret. Odlični podajalec se podaja nazaj v Francijo, branil bo barve moštva Cambrai Volley.

Nastopi slovenskih odbojkarjev že vrsto let ne ostajajo neopaženi, naši reprezentanti dobivajo ponudbe močnih in uglednih evropskih klubov in tudi pred začetkom sezone 2021/22 ni nič drugače. Kapetan izbrane vrste Tine Urnaut, ki ga je v minuli sezoni situacija z novim koronavirusom za nekaj časa oddaljila od odbojkarskih igrišč, saj so na Kitajskem nekajkrat premaknili termine prvenstvenih tekem, Urnaut pa se je potem za sodelovanje dogovoril z Milanom, se seli na Poljsko. Njegov štirinajsti klub v tujini bo aktualni poljski prvak Jastrzebski Weigel. »Gre za dobro organiziran klub z visokimi ambicijami. Tudi sam si želim vedno igrati odbojko na najvišji možni ravni in upam, da bomo imeli dobro sezono. Želim si, da bi se tudi gledalci vrnili na tribune in da bomo skupaj spisali nekaj lepih zgodb,« pravi Urnaut, ki se je o organiziranosti kluba pozanimal pri Mitji Gaspariniju in Alenu Pajenku, oba ta namreč v preteklosti že nosila dres tega kluba, sicer dvakratnega poljskega prvaka in enkrat tudi pokalnega zmagovalca. V močni poljski ligi se je 32-letni Korošec tako pridružil Klemnu Čebulju in Janu Kozamerniku, članoma ekipe Asseco Resovia, ki jo vodi slovenski selektor Albertu Giuliani.

Alen Pajenk bo kariero nadaljeval v Grčiji, v najuspešnejšem grškem klubu. Trideset naslovov državnega prvaka, šestnajst pokalnih naslovov, šest naslovov v ligaškem pokalu in dve zmagi v superpokalu so dosežki, ki zgovorno pričajo o bogati in uspešni zgodovini kluba, ki redno in precej uspešno nastopa tudi v evropskih tekmovanjih. »Vesel sem, da sem podpisal pogodbo z Olympiacosom, klubom z dolgo in bogato zgodovino. Prepričal me je dober projekt z visokimi ambicijami. Želim si zmagovati in upam, da bomo skupaj dosegli veliko dobrih rezultatov. Prav tako si želim, da bi se v dvorane v čim večjem številu vrnili tudi navijači. Vemo namreč, da so navijači Olympiacosa zelo strastni in verjamem, da bi nas njihova podpora vodila tudi do novih odmevnih zmag,« je ob selitvi iz Francije, kjer je nastopal za Stade Poitevin Poitiers, v Grčijo, povedal odlični slovenski srednji bloker, ki se bo v grškem prvenstvu, v katerem bosta nastopala tudi Žiga Štern in Sašo Štalekar, preizkusil prvič v karieri.

V Francijo se po enem letu premora, v katerem je branil barve ACH Volleyja Ljubjana, vrača Gregor Ropret. Trenutno najboljši podajalec na lestvici elitne Lige narodov, ki v teh dneh poteka v Riminiju, se je za sodelovanje dogovoril z ekipo Cambrai Volley. »Francosko prvenstvo že zelo dobro poznam in vem, da bo tudi tokrat zelo kvalitetno in izenačeno, tako da se veselim novega izziva. Ekipa bo skorajda nespremenjena, novinca bova le dva, poleg mene še korektor, tako da upam, da bomo uspeli ponoviti lanske predstave in se uvrstiti v končnico,« poudarja Ropret, ki, tako kot reprezentančni soigralci, pred začetkom sezone ne bo imel časa za počitek. Slovenske odbojkarje namreč septembra čaka nastop na evropskem prvenstvu, na katerem bodo branili srebrno medaljo: »Trenerji niso najbolj navdušeni, da igralci pozno prihajamo v klube, toda reprezentanca je tista, ki je najpomembnejša in ima prednost pred vsem. Takoj po evropskem prvenstvu se bom odpravil v Francijo, kjer bom imel le dober teden časa, da se privadim na novo okolje in soigralce, nato pa se bo že začelo prvenstvo, v katerem si želimo, da bi se prebili v končnico.«

Slovenski odbojkarji trenutno sicer nastopajo v Ligi narodov, v kateri so po devetih odigranih tekmah s sedmimi zmagami in le dvema porazoma na visokem četrtem mestu. Tekmovanje se bo nadaljevalo v torek, ko se bo slovenska izbrana vrsta pomerila z Brazilijo, v sredo in četrtek naše fante čakata še tekmi z Avstralijo in Iranom. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)