22.11.2021 ob 22:20
Deli članek
Slovenski reprezentanti rezultatsko tokrat manj uspešni

Nika Markovič

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti in reprezentantke v svojih klubih po Evropi še naprej igrajo na visoki ravni, pa čeprav minuli vikend rezultatsko niso bili tako uspešni kot v preteklih prvenstvenih krogih. Naziva najkoristnejše igralke se je tokrat veselila Nika Markovič, odličen je bil tudi Alen Pajenk.

V francoskem prvenstvu je v vse boljši formi naša korektorica Nika Markovič, ki je bila na obračunu med Vandoeuvre Nancyjem in Evreuxom izbrana za najkoristnejšo igralko. Ob 51-odstotnem napadu je dosegla 18 točk in prispevala še en blok, Mojca Pene je v statistiko vpisala dve točki. Eva Zatković, ki je s Cannesom s 3:1 slavila nad Pays d'Aix Venellesom, je tokrat poskrbela za eno točko. Gregor Ropret je s Cambraijem gostoval pri Tourcoingu in izgubil s 3:1. Naš podajalec, ki še vedno igra na visoki ravni, je dosegel tri točke.

V 7. krogu italijanskega prvenstva sta izgubila oba naša reprezentanta. Tonček Štern je z Gas Sales Bluenergy Piacenzo po hudem boju moral priznati premoč Kioene Padovi. Slovenski korektor, ki je v preteklem tednu osvojil naziv MVP, tokrat praktično ni dobil priložnosti za igro. Znova pa je največ točk v vrstah Verone, ki je v tem krogu v gosteh pri Allianz Milanu klonila s 3:1, dosegel slovenski sprejemalec Rok Možič. Napadal je s 53-odstotno uspešnostjo in nanizal 18 točk, eno pa je dodal še z asom.

Galatasaray Saše Planinšec je v 10. krogu turškega prvenstva v gosteh s 3:0 izgubil z Vakifbankom, naša blokerka je odigrala celotno srečanje in tekmo zaključila s štirimi točkami, vse je prispevala z napadom. Ilbank Lane Ščuka je v drugi ligi še neporažen, tokrat je bil s 3:0 uspešnejši od Buyukčemeceja.

Po premoru zaradi pokalnih tekem se je minuli vikend nadaljevalo grško prvenstvo, v okviru katerega smo spremljali slovenski obračun med Sašom Štalekarjem in Žigo Šternom. Uspešnejši je bil Štalekar, ki je s Panathinaikosom s 3:0 odpravil Foinikas Sirou. Naš bloker je ob 60-odstotnem napadu poskrbel za tri točke, dve dodal z blokom, eno pa s servisom, medtem ko je Štern dobro sprejemal (67-odstotna natančnost) in ob 39-odstotnem napadu vknjižil sedem točk ter dosegel še dva asa. Derbi med Olympiakosom in PAOK-om je šel v roke moštvu Alena Pajenka, ki je k zmagi Olympiakosa s 3:2 prispeval 12 točk, v napadu pa je bil kar 71-odstoten (10 točk) in je tako še naprej v odlični formi.

V Nemčiji je VfB Friedrichshafen v gosteh pri Luneburgu izgubil s 3:2, slovenski podajalec Dejan Vinčić je tudi tokrat ves čas igral v udarni zasedbi. Je pa do zmage z 2:3 v gosteh pri SC Potsdamu prišel USC Muenster Sare Đukić, ki je priložnost za dokazovanje dobila v četrtem nizu, a se ni vpisala v statistiko.

Fakel je moral v 8. krogu ruskega prvenstva na domačem igrišču z 2:3 priznati premoč Zenitu St. Petersburgu, za katerega je slovenski kapetan Tine Urnaut dosegel 10 točk, v napadu je bil tokrat 29-odstoten.

CS Rapid Bucuresti je v romunskem prvenstvu gostil CSM Targoviste, ki je nanizal novo prvenstveno zmago. Darja Eržen še naprej igra na visoki ravni, tokrat je zbrala 16 točk, od tega 15 z napadom, v katerem je bila 65-odstotna. Sara Najdič se je z BRSE veselila zmage v gosteh pri Kapošvarju, a slovenska podajalka v tokratnem krogu madžarskega prvenstva ni dobila priložnosti. 

Asseco Resovia Jana Kozamernika in Klemna Čebulja bo dvoboj s SKRA Belchatowim igrala danes zvečer, AEL Limassol Monike Potokar, ki z eno zmago in dvema porazoma zaseda šesto mesto, a ima dve tekmi manj, pa bo srečanje proti Salamini odigral jutri.  To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)