06.10.2021 ob 22:37
Deli članek
Tokrat do zmage brez izgubljenega niza

 

Stranje (MOREL) – Calcit Volley II -  Murexin-Kema Puconci  3:0 (14, 10, 16), Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 50, sodnika: Malenšek, Kodelič.

Calcit Volley II: N. Sitar 1, Topič 4, Stupar, Lužovec 3, Štern 3, Ifko 4, Vaupetič, Herič 12, Žvegla 2, S. Sitar 5, T. Gojak (L), A. Gojak (L), Kraševec 11. Trenerka: Tjaša Gadža.

Murexin-Kema Puconci: Lovrenčec, Škraban 5, Vnuk 2, Malok 2,Küplen 2, Šadl 1, Cigüt 4, Gönter, Novak (L), Grizold. Trener: Sebastijan Lenarčič.

Kamničanke so v novo sezono vstopile še s svojo drugo zaporedno zmago. Po sobotni zmagi v Rušah pri novinkah v 1B. DOL za ženske so v Stranjah brez večjih težav premagale še Pucončanke. V vseh treh nizih so bile domače odbojkarice veliko boljše, predvsem to velja za servis, saj so v treh nizih kar 15 točk dosegle z asom, prevladovale pa so tudi v bloku in v napadu. To je bila tudi priložnost, da so igrale vse kamniške odbojkarice.

Že začetek prvega niza je napovedoval, da bodo imele gostje veliko težav sprejemu, saj so Kamničanke na servis Tine Topič povedle s 5:0. Po novem asu, tokrat Urške Herič, je bilo že 12:3 za domačo ekipo, ki je do vodstva z 1:0 v nizih prišla še po šestem asu v uvodnem nizu. Dosegla ga je Neža Sitar.

Še prepričljivejše so bile domače odbojkarice v drugem nizu. Gostje so še naprej imele veliko težav na sprejemu. Po dveh asih Nike Krašovec je bilo že 15:5, ko pa je bila z asom uspešna še Sara Sitar za 19:6, je bil niz bolj ali manj odločen. Tudi v tretjem nizu zmaga Kamničank niti trenutek ni bila vprašljiva. Z asom Anamarie Štern so gostjam pobegnile na 18:6. Do konca tekme so Pucončanke nekoliko zmanjšale svoj zaostanek, tekma pa se je končala z njihovo napako na servisu.

»Spet lahko pohvalim pristop vseh igralk, ki so od prve do zadnje točke igrale enako zavzeto. Veseli me, da so priložnost za igro spet lahko dobile vse igralke,« je po novi zmagi svojih varovank dejala Tjaša Gadža, trenerka Calcit Volleyja II.

To je zapisal Miha Štamcar. (konec)