11.01.2022 ob 09:56
Deli članek
V Kašteli bo še težje kot na Dunaju

Calcit Volley

Kamnik (MOREL)- Tudi svojo drugo tekmo v letu 2022 bodo odbojkarice Calcit Volleyja igrale v srednjeevropski ligi in to spet v gosteh. Tokrat bo njihov nasprotnik Marina iz Kaštele, ki je minulo soboto doma premagala Novo KBM Branik, tekma pa bo na sporedu v sredo, ob 18.30, v Kašteli.

Z zmago na Dunaju so Kamničanke tri kroge pred koncem rednega dela srednjeevropske lige spet pred Vasasem iz Budimpešte. To je bil tudi osnovni cilj aktualnih slovenskih državnih in pokalnih prvakinj, ki so na pot odšle brez štirih igralk, Leje Janežič, Andjelke Radišković, Mije Šiftar, Ane Marije Vovk, prav tako pa njihov trener Gregor Rozman še vedno ni mogel računati na Najo Boiso, čeprav je bila z ekipo.

»Za našo nekaj slabšo igro ni bilo krivo to, da smo bili v oslabljeni zasedbi. To nikoli ne sme biti izgovor, kajti na tiste, ki so na voljo, moramo računati in jim v celoti zaupati. Mislim pa, da se nam je poznala utrujenost, saj smo trenutno v fazi, ko ponovno več pozornosti namenjamo telesni pripravi, tako da smo veliko v fitnesu, druga pa je, da smo na igrišču stopili po nekajurni vožnji na Dunaj, kar je vse prej kot lahko. Čeprav sem tudi sam po prvih dveh nizih pričakoval, da bomo že prej dobili tudi tretjega, se je vse skupaj malo zavleklo, ampak na koncu je najbolj pomembna zmaga in samo to nekaj velja,« je Rozman spregovorili o tekmi na Dunaju.

Podobna tekma, če ne še težja, kamniške odbojkarice čaka v Kašteli. V prvem delu sezone so Marino doma premagale s 3:1 (19, -20, 19, 21), hrvaške podprvakinje pa so do svoje prve zmage v srednjeevropski ligi prišle šele minulo soboto. In to proti Novi KBM Braniku.

»Kaštela je še posebej v svoji dvorani vsega spoštovanja vreden nasprotnik. Prepričan sem, da nas čaka zelo težka tekma, morda celo najtežja do konca rednega dela srednjeevropske lige, čeprav moramo igrati še z Vasasem in Mladostjo, ki sta na papirju sicer močnejši ekipi. Vendar bosta ti dve tekmi na sporedu v nekoliko poznejšem terminu, ko bomo že končali s fizičnim delom priprav, poleg tega pa bomo igrali doma. Glede na to, da nas spet čaka nekajurna vožnja na tekmo in da bomo praktično iz kombija šli v dvorano, bo že to dodatna težava za nas, toda že na Dunaju so dekleta pokazale, da so sposobne priti z zmago tako z znanjem kot z borbenostjo,« Rozman v popolnosti zaupa svojim varovankam.

V kašni zasedbi bodo Kamničanke krenile na pot, bo znano šele na dan tekme. Verjetno pa je, da bo ekipa močnejša kot je bila na Dunaju in da bo imel Rozman na voljo tudi kakšno menjavo več. To je sporočil Miha Štamcar. (konec)