09.01.2022 ob 10:54
Deli članek

Doha (MOREL)- Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Tjaša Kotnik sta nastopila na velikem finalu prestižne serije King of the Court, ki ga je gostila Doha. Zemljak se je v paru z Latvijcem Mihailsom Samoilovsem prebil do polfinala, Kotnikova, ki je igrala s Čehinjo Martino Williams, je bila 13.

Po turnirjih v Bredi, Hamburgu in Utrechtu smo v Dohi spremljali zaključek sezone v seriji King of the Court, ki je v letu 2021 k udeležbi privabila tudi najbolj znana imena svetovne odbojke na mivki. Na turnirjih v Nemčiji in na Nizozemskem smo spremljali tudi slovenske predstavnike, priložnost za nastop na velikem finalu v Katarju pa sta dobila le Nejc Zemljak in Tjaša Kotnik.

Slednja se je v paru z Martino Williams skozi skupinski del tekmovanja prebila do repasaža, v katerem sta dekleti osvojili drugo mesto, kar pa ni zadostovalo, da bi se slovensko-češki dvojici uspelo prebiti v polfinale. Na koncu sta Kotnikova in Williamsova osvojili 13. mesto.

Nejc Zemljak se je v Dohi predstavil v paru z Latvijcem Mihailsom Samoilovsem, s katerim sta si preko repasaža uspela zagotoviti uvrstitev v skupinski del tekmovanja, nato pa sta si z dobrimi predstavami priigrala še polfinale, v katerem sta nastopila skupaj s še devetimi najuspešnejšimi dvojicami. V nadaljevanju tekmovanja sta Zemljak in Samoilovs za las ostala brez finala in s končnim petim mestom zaključila z nastopi. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)