14.11.2022 ob 10:17
Deli članek
Reprezentantke in reprezentanti delno uspešni

Mija Šiftar

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski reprezentanti in reprezentantke imajo za seboj delno uspešen vikend. Štiri reprezentantke in devet reprezentantov se je veselilo novih zmag. Med vikendom pa si je naziv najkoristnejše igralke na tekmi 1. francoske lige prislužila Mija Šiftar.

V italijanskem prvenstvu se je Gregor Ropret s Sir Safety Susa Perugia veselil še šeste zmage, ki jih trenutno uvršča na prvo mesto prvenstvene lestvice. Ropretova Perugia je v gosteh z 1:3 slavila proti Piacenzi. Možičeva WithU Verona je minuli vikend dosegla četrto zmago v 1. italijanski ligi. Tokrat je Verona gladko opravila z Monzo. Rok Možič je na tekmi prispeval 11 točk in dobro odigral na sprejemu.

V Nemčiji sta Dejan Vinčić in Žiga Štern, ki skupaj nastopata za nemški VfB Friedrichshafen, dosegla novo zmago, ki ju s soigralci uvršča na tretje mesto prvenstvene lestvice. Vinčić je odigral suvereno in dosegel tudi dve točki, Štern pa tokrat ni dobil priložnosti.

Tudi Sašo Štalekar je prišel do nove zmage z Berlinskim Recycling Volleys. Ekipa iz glavnega mesta Nemčije ostaja neporažena, tokrat se je veselila zmage nad Helios Grizzlys Giesen. Štalekar je odigral odlično in dosegel kar 7 točk (od tega 2 bloka).

Kapetan slovenske moške reprezentance, Tine Urnaut je na Japonskem s svojo ekipo JTEKT Stings dosegel zmago in poraz proti ekipi Panasonic Panthers. Na prvi tekmi je Urnaut vpisal 14 točk, na drugi pa prispeval točko več.

Grški Olympiacos S.F.P., za katerega nastopata Alen Pajenk in Tonček Štern, je dosegel novo zmago in še vedno ostaja neporažen. Tokrat je bil z 0:3 boljši od ekipe Aristotelis Skydras.

Tudi Klemen Čebulj in Jan Kozamernik sta bila s svojo ekipo Asseco Resovia Rzeszow dosegla novo zmago. Tokrat sta na zelo izenačeni tekmi skupaj prispevala 9 točk in pomagala ekipi do pomembne zmage, ki jih uvršča na visoko drugo mesto prve poljske lige.

Mitja Gasparini je v Iranu s svojo ekipo Foolad Sirjan klonil z 2:3 v nizih in tako ostaja na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Reprezentantke so bile minuli vikend delno uspešne. V 1. turški ligi je Saša Planinšec na tekmi med Aydin in Bolo BLD dosegla 11 točk (od tega 2 bloka) in pomagala svoji ekipi do druge zmage v prvenstvu. Aydin je po štirih krogih prvenstva zbral pet točk in zaseda sredino lestvice.

V Franciji, kjer nastopata Eva Zatkovič in Mija Šiftar, je Zatkovičeva s Cannes-om dosegla zmago nad ekipo Marcq en Baroeul in na tekmi prispevala 5 točk, Šiftarjeva pa je na tekmi med Vandoeuvre Nancy in St-Raphaël bila zbrana za najkoristnejšo igralko (MVP). Za gostujočo ekipo je dosegla 14 točk, od tega tudi 2 bloka.

V Nemčiji je Darja Eržen sredi tedna s svojo ekipo Schwarz-Weiß Erfurt na tretji tekmi državnega prvenstva še tretjič klonila. Tudi Selena Leban s svojo ekipo Fatum-Nyíregyháza ni uspela osvojiti novih točk v madžarski prvi ligi, kjub temu, da je prispevala 10 točk.

Na Češkem je bila s SC Prometey Dnipro uspešnejša Mirta Velikonja Grbac, ki se je veselila zmage s 3:0 v nizih. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)