15.07.2022 ob 16:40
Deli članek
Slovenke bodo za uvod igrale s Poljsko

Zenska reprezentanca Slovenije do 17 let

Hradec Kralove (MOREL)- Slovenska ženska reprezentanca do 17 let bo na nastopila na evropskem prvenstvu na Češkem in se v družbi najboljših 12 evropskih reprezentanc borila za najvišja mesta. Naša dekleta bodo prvo tekmo igrala jutri, ko se bodo pomerila s Poljsko.

Prostejov in Hradec Kralove bosta prizorišči obračunov evropskega prvenstva deklet do 17 let, na katerem bomo spremljali tudi slovensko reprezentanco. Naše mlade odbojkarice, ki so se z nastopi izkazale že v kategoriji do 16 let, so si uvrstitev na EuroVolley zagotovile z zmago na spomladanskem srednjeevropskem prvenstvu v Zadru, na katerem so osvojile zlato odličje.

Naša izbrana vrsta, ki jo vodi Boris Klokočovnik, bo v skupini II zaigrala proti Poljski, Madžarski, Turčiji, Italiji in Finski, v skupini I pa bomo spremljali nastope Češke, Srbije, Nemčije, Hrvaške, Bolgarije in Nizozemske.

Uvrstitev v polfinale si bosta zagotovili po dve najuspešnejši reprezentanci iz vsake skupine, tretje in četrtouvrščeni reprezentanci pa se bosta podali v boj za 5. mesto.

Reprezentanca Slovenije: Adrijana Vukojevič, Eva Kneževič, Lira Pukl Verdel, Maja Lebič, Mija Sagadin Pristovnik, Maša Pucelj, Mija Šiftar, Nadja Gojkovič, Saša Damjanovič, Tara Filipič, Tia Hotič, Urša Sevčnikar, Lavra Križanič, Lorena Kešelj.

Selektor: Boris Klokočovnik. Strokovni štab: Jaroš Štekl, Rosana Krajnc, Rebe Leban, Sebastjan Mavrič. To so sporočili iz OZS. (konec)