27.06.2022 ob 22:58
Deli članek
Zemljaku za začetek sezone 11. mesto

Zemljak v paru z Nemcem Paulom Henningom

Hamburg (MOREL)- Slovenski odbojkar na mivki Nejc Zemljak je v paru z Nemcem Paulom Henningom nastopil na prvem turnirju prestižne serije v odbojki na mivki King of the Court za sezono 2022, ki ga je gostil Hamburg in osvojil 11. mesto.

Po turnirjih v Bredi, Hamburgu in Utrechtu smo v začetku letošnjega leta v Dohi spremljali zaključek prve sezone v seriji King of the Court, ki poteka pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB). V sezoni 2022 je bilo prvo prizorišče bojev Hamburg, kjer smo imeli svojega predstavnika tudi Slovenci. Nejc Zemljak je namreč nastopil v paru z Nemcem Paulom Henningom, s katerim je turnir začel v skupini B in v prvem krogu zaostal le za Katarcema Cherifom Younoussejem in Ahmedom Tijanom, eno najboljših dvojic na svetu.

V drugem krogu si je slovensko-nemška naveza prav tako zagotovila napredovanje, v tretjem krogu pa sta Zemljak in Henning morala znova priznati premoč le Ahmedu in Cherifu, obenem pa še čilenski navezi Esteban in Marco Grimalt. Izkupiček je še zadostoval za uvrstitev v četrtfinale, v katerem pa sta Zemljak in Henning nato osvojila peto mesto ter uvodni turnir serije King of the Court zaključila na 11. mestu.

Slavila je nizozemsko-nemška dvojica Robert Meeuwsen/Clemens Wickler, v ženski konkurenci, v kateri Slovenci svojih predstavnic nismo imeli, pa sta slavili Nizozemki Pleun Ypma in Emi van Driel.

Drugi turnir bo od 6. do 11. septembra gostil Utrecht, od 2. do 6. novembra pa se bodo odbojkarji in odbojkarice na mivki merili v brazilski Itapemi. Serijo bo od 1. do 4. decembra prvič moč spremljati tudi v Avstraliji, veliki finale pa bo znova v Dohi, in sicer od 11. do 14. januarja. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)