24.05.2021 ob 19:07
Deli članek
Prihajam v veliko družino

Žana Zdovc Sporer

Ljubljana (MOREL)- Slovenska odbojkarska reprezentantka Žana Zdovc Sporer bo kariero nadaljevala v vrstah belgijskega prvoligaša Tchalou Volleyja. Za devetnajstletno sprejemalko, ki je bila zadnji dve leti članica poljske Legionovie, bo to že tretja sezona na tujem.

»Za prestop v Tchalou Volley sem se odločila, ker v klubu in ekipi vidim velik potencial za svoj napredek in za razvoj svojega odbojkarskega znanja. Občutek imam, da prihajam v izjemno odprt in dobro organiziran klub, hkrati pa bi lahko rekla, da v veliko družino, saj sem bila deležna najlepšega sprejema do sedaj. Moji cilji so vedno visoki in jasni, verjamem, da je tako tudi z ostalimi dekleti v ekipi. Prepričana sem, da s trdim delom in visoko motiviranostjo lahko presenetimo marsikoga v prvenstvu in da se lahko nadejamo uspehov v prihajajoči sezoni,« je po podpisu pogodbe povedala Zdovc Sporerjeva, ki se te dni z žensko izbrano vrsto pripravlja na nastope v srebrni evropski ligi, v kateri se bodo naše odbojkarice z Avstrijkami, Luksemburžankami in Izraelkami borile za uvrstitev v zlato ligo.

V precej spremenjeni zasedbi, ki jo po novem vodi Gregor Rozman, bo imela 186 centimetrov visoka sprejemalka s Polzele, ki je doslej igrala za OK Formis, OK Zreče, OK Spodnja Savinjsko in poljsko Legionovio iz Legionowa. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)