21.05.2021 ob 22:35
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na današnjem turnirju Ljubljana Challenge prišla še do druge zmage. Potem, ko so bili naši fantje boljši od Bolgarije, so s 3:0 (18, 20, 20) odpravili še Srbijo.

Slovenija B: Pajenk, Pernuš, Kozamernik, Šket, Gasparini, Vinčić, Štalekar, Štern Ž., Klobučar, Kovačič, Videčnik, Urnaut, Čebulj, Možič. 

Srbija B: Kapud, Krsmanović, Kujundžić, Batak, Perić, Simić, Luburić, Todorović, Kovač.

Slovenski odbojkarji so tudi drugo današnjo tekmo začeli dobro. Naša B zasedba v postavi Dejan Vinčić, Mitja Gasparini, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar, Rok Možič, Tine Urnaut in Jan Klobučar si je s prodorno igro v napadu hitro priigrala dve točki naskoka (4:2) ter prednost ohranjala tudi v nadaljevanju. Z borbeno igro v obrambi so Slovenci, tudi ob pomoči Gasparinija na servisu in Možiča v napadu, ohranjali prednost. Pri 17:14, ko so naši povedli za tri, je srbski Strateg Slobodan Kovač posegel po prekinitvi, as Kozmernika za 18:14 je našim prinesel miren zaključek niza. Štalekar se je izkazal z igro na mreži (22:16), Urnaut pa je z novim napadom z druge linije prinesel zaključno žogo pri 24:17. Po napaki Luburića je Slovenija slavila s 25:18.

Uvod drugega niza je bil izenačen, z nizom treh zaporednih točk so naši odbojkarji povedli z 9:7. Urnaut je s prodornimi napadi ohranjal slovensko vodstvo, na drugi strani je z enako mero vračal Luburić. Ob mreži so dobro igrali Gasparini, Štalekar in Možič ter Kovača pri zaostanku s 14:17 prisilili v odmor. Po nekaj nezbranosti v naši vrsti (17:16) sta nalet Srbov zaustavila Kozamernik z blokom in Možič s protinapadom. Giuliani je v igro poslal Alena Šketa in Gregorja Pernuša. Slovenija je niz mirno pripeljala do konca in si s 25:20 zagotovila še drugo današnjo zmago.

Tudi v tretjem nizu sta bili reprezentanci sprva poravnani, dve zaporedni točki Možiča iz protinapadov pa sta našim prinesli vodstvo s 5:3. Naša vrsta je z začetnimi udarci pritiskala na srbske sprejemalce, ob mreži so se odlično znašli Šket, Kozamernik in Možič ter poskrbeli za tri točke naskoka (13:10). Giulianijevi varovanci so vodili tudi že z 18:15, a so se gostje zopet povsem približali. Slovenci so nato strnili vrste, Kozamernik je prispeval pomembno točko za 22:18, ko je v igro vstopil Pernuš. Prvo zaključno žogo za zmago s 3:0 v nizih so naši imeli pri 24:19, Urnaut pa je z varanjem poskrbel za 25. točko.

Sašo Štalekar, reprezentant Slovenije: »Nismo imeli veliko časa za uigravanje. Te tekme nam bodo tako zelo veliko dale. Ogromno nam bo pomenilo, da imamo priložnost za uigravanje, da bomo točno vedeli, kaj mora kdo početi na igrišču. Na današnjih tekmah smo se večkrat izkazali z dobrim servisom in dobrim blokom in na tem moramo graditi. Danes smo na obeh tekmah prikazali povprečno dobro igro in tudi zmagali.«

Alen Šket, reprezentant Slovenije: »Zagotovo moramo biti zadovoljni z današnjo predstavo, saj skupaj treniramo šele dobra dva tedna. Iz dneva v dan igramo boljše, štiri tekme, ki nas še čakajo, bodo res dobrodošle, da pridemo v Rimini maksimalno pripravljeni, kot je to v trenutnih razmerah mogoče. In potem tudi tam stopnjujemo formo iz dneva v dan.«

Alberto Giuliani, selektor Slovenije: »Po le treh tednih dela je jasno, da nivo ne more biti zelo visok. Težko je tako za nas kot za nasprotnike. V tem trenutku vidim dobre stvari, najpomembneje pa je, da preverim formo vseh igralcev, ne le začetne postave. Za enkrat sem dobil dobre odgovore.« To je zapisala Ana Oblak iz OZS. (konec)