03.06.2021 ob 23:14
Deli članek

Maribor (MOREL)-Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo od 4. do 6. junija v Mariboru nastopila na drugem turnirju skupine A srebrne evropske lige. Naše odbojkarice, ki so se iz Luksemburga vrnile s tremi zmagami in polnim izkupičkom, se bodo za uvod pomerile z Izraelom.

Mislim, da bomo zmage iz Luksemburga ponovile tudi v Mariboru. Zanesljivo smo namreč prišle do vseh treh zmag, tokrat pa nam bosta v Mariboru v pomoč tudi prednost domačega terena in prisotnost navijačev. Seveda ciljamo na prvo mesto v skupini in mislim, da je ekipa to sposobna doseči. Zavedamo se, da nas na zaključnem turnirju potem čakajo težje tekme, ampak bomo morale vanje vložiti vse, za kar smo zdaj trenirale in skušale tudi na finalu zmagati. Vzdušje v ekipi je v zadnjem tednu fenomenalno in mislim, da bo to na koncu tudi ključnega pomena na samih tekmah.

Upam, da bomo do enakega izkupička prišle tudi v Mariboru in dosegle enake rezultate ter na trenutke prikazale še boljšo igro. Pristop bo na vsaki tekmi enak, želimo si zmage, želimo prikazati našo najboljšo igro. Mislim, da bodo te tri tekme in še treningi dovolj, da se bomo uigrale in na zaključnem turnirju nato prikazale našo najboljšo igro.

Tudi v Mariboru si vsekakor želimo ponoviti enak scenarij kot v Luksemburgu. Pripravljeni smo na vse tri tekme, ki jih bomo odigrali brze kakršnegakoli kalkuliranja. Želimo namreč ponoviti niz treh zmag tudi na domačem terenu v Mariboru. Vemo, da nam to prinaša boljše izhodišče na zaključnem turnirju. Želimo si in delamo vse na tem, da osvojimo prvo mesto v tej skupini srebrne lige. Vemo tudi, da nam na papirju prinaša lažjega nasprotnika, a to ni olajševalna okoliščina. Spremljamo tudi drugo skupino, v kateri se odvija troboj, vse ekipe so zelo izenačene. Katerakoli izmed teh, Bosna in Hercegovina, Portugalska ali Estonija je lahko naš možen nasprotnik. Je pa res, da se s tem trenutno še ne obremenjujemo, vsa naša pozornost je usmerjena v prvo tekmo proti Izraelu. O nasprotnikih na zaključnem turnirju bomo razmišljali po odigranem turnirju. 

Turnir v Mariboru se bo jutri začel z obračunom med Avstrijo in Luksemburgom, ki bo na sporedu ob 17. uri, ob 20. uri pa se bo naša izbrana vrsta pomerila z Izraelom. Naša dekleta v Ljudskem Vrtu oz. v Lukni računajo tudi na podporo navijačev. To je sporočila Ana Oblak iz OZS. (konec)