28.11.2021 ob 21:08
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Mlada balinarja Agrochem Hrast, Erik Čeh in Jaka Štremfel, sta na sobotni tekmi 6. kroga Super lige proti Zabičam s 57 točkami izenačila svetovni rekord v štafetnem zbijanju v kategoriji do 23 let. Letošnja sezona balinarske Super lige še naprej navdušuje z rekordnimi dosežki v svetovnem merilu. Po izenačenem članskem svetovnem rekordu Martina Zdauca z 51 točkami, sta v soboto svetovni rekord v štafetnem zbijanju v kategoriji mlajših članov s 57 zadetki izenačila balinarja Agrochem Hrasta, Erik Čeh in Jaka Štremfel.

Na prvenstveni tekmi proti Zabičam v Novi Gorici sta zadela prvih 42 krogel, nato pa bila do konca nenatančna le trikrat in ob 60 metih zadela kar 57 krogel ter izenačila svetovni rekord.

Erik Čeh: “Že v prvem krogu sva zadela 56 krogel. Na klubskih treningih vedno delamo na polno, obenem pa uživamo tudi podporo navijačev, ki nas podpirajo in navijajo za nas na vsaki tekmi. Seveda ne gre brez podpore soigralcev. Vesel sem, da sva uspela izenačiti svetovni rekord, le malce pa naju je ločilo od nove rekordne znamke, saj sva bila z zadnjo kroglo malce prepozna. Če bova ohranila formo in trdo delala še naprej, lahko kmalu postaviva novo rekordno znamko."

Jaka Štremfel: "Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bova prišla do tega rezultat. Forma sicer ni še optimalna. Ko bo, bova izboljšala svetovni rekord. Nadejava se, da bo to že v letošnji sezoni. Treniramo s polno paro, zato rezultat ni presenečenje. Celotna ekipa je zagnana in motivirana, zato smo v dobre rezultate še toliko bolj prepričani."

S pomočjo Štremfla in Čeha je Agrochem Hrast suvereno ugnal Zabiče in zadržal prvo mesto, s točko naskoka pred škofjeloško Trato, ki je bila v derbiju kroga prepričljivo boljša od Ilirske Bistrice. Na tretje mesto je z zmago na gostovanju pri ljubljanskem Krimu skočila sežanska Skala, medtem ko je Postojna v dramatičnem dvoboju premagala koprsko Marjetico.

Super liga, 6. krog: Agrochem Hrast – Zabiče 22:4, Trata – Ilirska Bistrica 18:8, Krim – Skala 10:16, Postojna – Marjetica Koper 12:10, Velenje Premogovnik prost.

Lestvica: Agrochem Hrast 11, Trata 10, Skala (-1) 7, Ilirska Bistrica (-1) 6, Postojna 4 (-1), Marjetica Koper (-1) 3, Zabiče (-1) 2, Velenje Premogovnik (-3) 1, Krim (-2) 0 točk. To so sporočili iz BZS. (konec)