18.07.2021 ob 22:28
Deli članek

Zuera  (MOREL)- Mark Kastelic je na drugi dirki karting prvenstva Champions of the future v Zueri v Španiji v razredu OKJ dosegel 14. mesto med 87 nastopajočimi. Ponovno se je zanesljivo uvrstil v finale in potem s preudarno vožnjo napredoval vse do 14. mesta.

Celoten konec tedna je bil Mark med hitrejšimi in čeprav mu gume, ki jih uporabljajo dirkači v tem prvenstvu, ne ustrezajo najbolj, mu je malce pomagalo vreme. V Zueri, severno od Zaragoze, je bil namreč peklensko vroče in zato so gume nudile nekaj več oprijemna, ki ga je Mark znal izkoristiti. »Res je bilo vroče in fizično naporno, a sem zdržal celotno dirko brez večjih težav. Prvih nekaj krogov te gume ne nudijo veliko oprijema, a ko se zares segrejejo, je malce bolje. Pri visokih temperaturah se seveda segrejejo hitreje kot sicer,« je po dirki povedal Mark Kastelic.

Mladi dirkač iz Ivančne Gorice se je v finale uvrstil na 20. mesto, kar je že sam po sebi pomemben rezultat saj je bilo v njegovi kategoriji OKJ kar 87 dirkačev, v finalu pa je imel najprej nekaj težav in izgubil nekaj mest, ravno zaradi gum. A dlje ko je trajala dirka, bolje mu je šlo in nje napredoval mesto za mestom, da bi v cilj pripeljal kot štirinajsti. »Še kakšen krog pa bi bil lahko tudi dvanajsti. Brez zapleta na startu, ko sem izgubil kar nekaj mest, pa bi se zagotovo lahko uvrstil med najboljših deset,« je še prepričan Mark.

Mark je tako s preudarno in ravno prav agresivno vožnjo še napredoval, zdaj pa bo ostal v Zueri saj bo na isti stezi že prihodnji konec tedna četrta in zadnja letošnja dirka FIA evropskega prvenstva. (konec)