31.08.2021 ob 21:33
Deli članek
Jutri naši nogometaši proti Slovaški

Matjaž Kek

Ljubljana (MOREL)- Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri, ob 20.45, v Stožicah igrala četrto tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Tekmec bo Slovaška, selektor Matjaž Kek pa je na zadnji novinarski konferenci poudaril, da razmišljajo predvsem o sebi in točkah, ki jih potrebujejo.

"Osredotočenost je na prvega tekmeca, izhodišče pa je ob takšnih kratkih pripravah za vse enako. Razmišljamo o točkah, ki jih potrebujemo. V zadnjem tekmovalnem terminu smo imeli dobre in slabe strani. Ampak pri nabiranju točk je potrebna kontinuiteta," je dejal Kek.

Dodal je, da je vseh 25 igralcev zdravih in kandidira za jutrišnjo tekmo, razen kaznovanega Jasmina Kurtića: "Vsakega se mora nadomestiti. Dovolj igralcev je vpoklicanih, da bodo lahko nadomestili Jasmina. Pripravili bomo nekaj drugega, ampak pomembno je, da bomo na sredini dovolj agresivni, da bomo poskušali dobivati dvoboje ena na ena in druge žoge."

Slovenija je danes opravila edini trening v polni zasedbi, potem ko sta se šele v ponedeljek zvečer priključila Jan Oblak in Miha Zajc. "Veliko bolj kot trening je zdaj pomembna psihična priprava, glava, optimizem, neskončna želja po uspehu. To lahko marsikaj nadomesti," je ob pomanjkanju pripravljalnih dni poudaril Kek.

Dodal pa je, da se zavedajo pomembnosti tekme in da je treba dati od sebe vse in še malo več, šele potem lahko računajo na uspeh. "O tekmecih vemo dovolj, njihovi igralci so ta pravi, toda tudi mi imamo prave igralce. Pričakujem kakovostno tekmo in kakovostno Slovenijo. Pozitivno je to, da ima vsak veliko željo za igranje. Je pa jutrišnji izziv ogromen. Slovaška je vredna vsega spoštovanja, toda na prvem mestu v razmišljanju je Slovenija," je še povedal Kek.

Podobno je razmišljal tudi dobro razpoloženi Josip Iličić: "Zavedamo se pomembnosti tekme, verjamem, da se bomo tako tudi odzvali. Zadnjo kvalifikacijsko tekmo smo odigrali pod pričakovanji, toda v nogometu se napake dogajajo. Upam, da jih bomo jutri popravili in odigrali dobro tekmo."

Opozoril je, da so mogoče preveč lahkotno vzeli tekmo proti Cipru ter da so mogoče tudi fizično padli. "To pa se pozna na takšnih tekmah. Lahkih tekem in tekmecev ni in upam, da se takšne predstave kot na Cipru ne bodo več ponovile," je dejal Iličić, ki je dodal še, da je zadovoljen, da ostaja v Atalanti.

"Prvič v karieri nisem izpustil niti enega treninga na pripravah. Počutim se odlično, toda to je treba pokazati tudi na igrišču. Moramo pa najprej sami pri sebi razčistiti, koliko si želimo te zmage. Če se ne moremo motivirati na takih tekmah, ne vem, na katerih se potem lahko. Pred nami je reprezentanca, ki je igrala na evropskem prvenstvu," je še povedal Iličić.

Slovensko vrsto po tekmi s Slovaško v soboto v Stožicah čaka še obračun z Malto, 7. septembra pa še gostovanje pri Hrvaški v Splitu. Slovenija ima po treh tekmah tri točke, tri manj od vodilnih Hrvaške in Rusije ter dve manj od Slovaške. To so sporočili iz NZS. (konec)