16.12.2021 ob 10:28
Deli članek
Kranjčani po sedemnajsti, Ljubljančani po četrti pokalni naslov

Ljubljana Slovan

Ljubljana (MOREL)- Pokriti bazen na Kodeljevem bo v soboto, ob 18. uri, prizorišče letošnjega prvega vrhunca slovenske vaterpolo sezone. V finalu pokala Slovenije se bosta pomerila Ljubljana Slovan in Triglav. Do zdaj so imeli v pokalnem tekmovanju več uspeha Kranjčani, ki so se pokalne lovorike veselili že šestnajstkrat, trikrat so bili najboljši Ljubljančani. 

V ligaškem delu slovenskega pokalnega tekmovanja so imeli največ uspeha vaterpolisti Triglava, ki so dobili vseh šest tekem. S tem so samo potrdili, da so v letošnji sezoni največji kandidati za pokalni naslov, že svoj sedemnajsti v zgodovini kluba. Ob Kranjčanih bo v finalu zaigrala še Ljubljana Slovan. Varovanci Jureta Škofa so v ligaškem delu tekmovanja osvojili drugo mesto z devetimi točkami, tremi zmagami in tremi porazi. 

»Veseli smo, da smo se uvrstili v finale. Zavedamo se, da v tekmo vstopamo kot favoriti in od tega ne bežimo. Dali bomo vse od sebe, da pokal na koncu tudi osvojimo. Ljubljana Slovan je resen nasprotnik in tudi priprave na tekmo se zato lotevamo na najvišji možni ravni. Pričakujem dobro srečanje, ki bo hkrati tudi lepa promocija prvega dela letošnje sezone,« je pred sobotno tekmo z Ljubljančani dejal Krištof Štromajer, ki je v letošnji sezoni prevzel Triglav in je hkrati tudi selektor slovenske reprezentance.

»Za tako mlado ekipo, kot je naša, je že uvrstitev v finale pokala lep uspeh. V finalu pa se igra le ena tekma, začne se z 0:0, tako da je vse možno. Na papirju so favoriti Kranjčani, ampak papir ne pomeni nič, to je treba potrditi še v vodi. Naša želja je zmaga, videli pa bomo, kakšen bo razplet. Domač bazen bo zagotovo dodatna spodbuda za nas, računamo tudi pa na svoje navijače, tako da vse to pripomore k našemu optimizmu. V ligaškem delu pokalnega tekmovanja smo bili tri četrtine enakovredni Kranjčanom, ki so do prednosti prišli potem v zadnji četrtini. Bomo videli, kako bo tokrat, vsekakor pa bomo naredili vse, da jih presenetimo,« je navkljub temu, da so Kranjčani favoriti, pred finalno tekmo optimistično razpoložen Jure Škof, trener Ljubljane Slovana.

Največ uspeha v slovenskem pokalnem tekmovanju ima Triglav s šestnajstimi lovorikami, devetkrat se je osvojenega pokala veselil Koper, trikrat Ljubljana Slovan, po enkrat pa Maribor in Calcit Waterpolo. Državno prvenstvo se bo začelo januarja.

Miha Štamcar