10.02.2022 ob 18:30
Deli članek
Kranjčani so se morali pošteno potruditi za zmago

Triglav- Gorica

Kranj (MOREL)- V  3. krogu državnega prvenstva v vaterpolu je bila v Kranju odigrana tekma med domačini AVK Triglav Kranj in VK Gorica, ki je v glavnini sestavljena iz slovenske mladinske reprezentance. Slavili so domačini. Srečanje se je končalo Triglav Kranj : Gorica 10:7 (0:1, 3:2, 4:2, 3:2). Strelci za Triglav so bili Kadivec 4, Popović 3, D. Gostić 2, Pušavec 1, za Goričane pa so zadeli Lah 3, Kačič 2, Rajlić in Paunović 1.

Gorico vodi selektor mladinske reprezentance Jure Škof, ki je odlično pripravil svojo ekipo proti  favoriziranim Triglavanom. Začetek tekme je presenetil prekaljene Kranjčane, saj so najstniki povedli s 3:1. Do polčasa so domačini uspeli izenačiti in nato v nadaljevanju tekme prišli na varno razliko štirih zadetkov.

Kljub mladosti so se mladi reprezentanti srčno borili in so se enakovredno upirali Triglavanom. Za to, da na obeh straneh ni padlo več golov, sta poskrbela vratarja – Beton pri Triglavu in pri gostih pa Parovel.

V soboto bodo odigrana preostala tri srečanja kroga. Triglav se bo doma pomeril z Borcem, v Ljubljani bo derbi med Slovanom in Calcitom, Branik pa odhaja na gostovanje v Koper. Vse tekme se bodo začele ob 18.00.

Lestvica:

1 AVK TRIGLAV KRANJ 3 tekme – 9 točk
2 VK GORICA 2 – 3
3 VD GRAFIST KOPER 1 – 3
4 VK BORAC 0 – 0
5 VK LJUBLJANA SLOVAN 1 – 0
6 CALCIT WATERPOLO 1 – 0
7 AVK BRANIK MARIBOR 2 – 0

(konec)