06.09.2021 ob 09:17
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- V nedeljo so se najboljše slovenke balinarke in balinarji borili za državne naslove. Članice so se v Bistrici pri Tržiču borile za odličja v hitrostnem in natančnem zbijanju, medtem ko je Cerknica gostila člansko državno prvenstvo v igri posamezno. V prvi ligi za članice so branilka naslova Krim doživele še drugi poraz.

Balinarska sezona je v polnem teku, poleg ligaških tekmovanj pa so ob koncih tedna na sporedu tudi državna prvenstva. V nedeljo so v Bistrici pri Tržiču moči merile članice in mladinke v hitrostnem in natančnem zbijanju. Pri članicah je zlato v natančnem zbijanju osvojila Tanja Marc (Agrochem Hrast) pred Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in Saro Jenčič (Krim Ljubljana). V hitrostnem zbijanju je bila pričakovano najboljša Nina Volčina (Krim Ljubljana), pred Tadejo Petrič (Pivka Oro Met) in Petro Pivk Lukančič (Kolektor Idrija).

V Cerknici so se v nedeljo člani borili za naslov državnega prvaka v igri posamezno. V izredno razburljivem finalu je po dodatnem obratu z zadnjo približano kroglo slavil Klemen Sosič (Skala Sežana), ki je z 8:7 premagal Mitjo Kraglja (Postojna), bron pa je pripadel Gregorju Korošcu (Marjetica Koper), ki je bil v malem finalu s 13:4 boljši od Slavka Petroviča (Logatec).

V soboto so bili odigrani dvoboji drugega kroga v 1. ligi – članice. Najbolj je odmeval domači poraz ljubljanskega Krima proti gostjam iz Pivke tako da branilke naslova po dveh odigranih krogih ostajajo brez osvojene točke. Vrh lestvice trenutno držijo Deskle, po dve zmagi pa imata še kobjeglavski Agrochem Hrast in Pivka Oro Met.

liga -članice: Milje – Kolektor Idrija 0:24, Krim – Pivka Oro Met 10:14, Bistrica pri Tržiču – Agrochem Hrast 6:18, Deskle – Šiška 16:8. Lestvica: Deskle, Agrochem Hrast in Pivka Oro Met 4, Kolektor Idrija 2, Šiška in Bistrica pri Tržiču 1, Krim in Milje 0 točk.

To so sporočili iz BZS. (konec)