30.10.2021 ob 23:03
Deli članek
Markova velika preizkušnja

 

Ljubljana (MOREL)- Slovenski kartist Mark Kastelic, ki je letos sredi sezone prestopil iz razreda OKJ v višji razred OK, bo v Španiji na dirkališču Campillos pri Malagi nastopil na dirki svetovnega prvenstva. To bo prvi slovenski nastop pod zastavo Slovenije na tako pomembni dirki, kar daje Markovi karieri še dodatno težo.

Ta konec  tedna bo pozornost tako rekoč celotne dirkaške srenje po svetu uperjena na stezo v Campillosu, kjer se bodo mladi dirkači pomerili na dirki svetovnega prvenstva. Član te izbrane druščine je tudi Mark Kastelic, ki pa se bo moral na dirki zelo potruditi.

Pred tednom dni je bila na tej stezi namreč na sporedu dirka Champions of the future, katere glavni namen je bil seveda spoznavanje steze in iskanje optimalnih nastavitev dirkalnika.

»Rezultat takrat ni bil v osredju, spoznavali smo stezo, ki je za večino neznana, a z ekipo smo dobro opravili delo in se veliko naučili. Zdaj, na svetovnem prvenstvu, pa bo šlo zares, a žal je pred menoj res težka naloga. V dneh pred dirko sem najverjetneje pojedel nekaj neprimernega, zaradi česar sem imel velike želodčne težave, to pa mi je vzelo ogromno moči. Tudi nekateri drugi člani naše ekipe imajo podobne težave, to pa je samo še dodatno zapletlo celotno zadevo,« je pred dirko povedal Mark Kastelic. In dodal, da se bo potrudil po najboljših močeh, da pa pričakuje težko dirko.

Na svetovnem prvenstvu v razredu OK se ob tako pomerilo 77 dirkačev iz držav celega sveta.