05.10.2021 ob 22:13
Deli članek
Na prvenstvu tudi slovenski balinarji

Ljubljana (MOREL)- Na svetovnem prvenstvu za članice in člane v italijanskem Alassiju bodo sodeč po seznamu prijavljenih nastopile balinarke in balinarji iz 32 držav iz Evrope, Azije, Južne in Severne Amerike ter Afrike.

Svetovno prvenstvo v Alassiju od 11. do 16. oktobra bo očitno pravi spektakel, saj je na seznamu prijavljenih kar 32 držav, med njimi seveda tudi Slovenija. Pod vodstvom selektorja Mihe Sodca in pomočnika Milana Bozovičarja se bodo članice Tadeja Petrič, Nina Volčina, Polona Zule in Tanja Marc za odličja poitegovale v igri posamezno, dvojicah in mešanih dvojicah ter natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju.

Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je skupaj s pomočnikom Bojanom Berčičem za nastop izbral Jureta Kozjeka, Gregorja Severja in Tadeja Premruja, ki se bodo merili v igri posamezno, dvojicah ter mešanih dvojicah.

Natančen seznam nastopajočih in razpored po disciplinah bo znan šele po ponedeljkovem večernem žrebu. Prvi predtekmovalni dvoboji bodo na sporedu v torek zjutraj, finalni obračuni pa v soboto.

Seznam držav udeleženk:

Alžirija, Argentina, Belgija, Bosna in Hercegovina, Brazilija, Čile, Hrvaška, Egipt, Estonija, Francija, Nemčija, Japonska, Italija, Libanon, Luksemburg, Maroko, Monako, Črna Gora, Nigerija, Nizozemska, Pakistan, Rusija, Srbija, Slovaška, Španija, Združene države Amerike, Sudan, Švica, Tunizija, Madžarska, Turčija in Slovenija.

To so sporočili iz BZS. (konec)