17.09.2021 ob 10:54
Deli članek
Obeta se bogata žetev medalj

Martigues (MOREL)- Svetovno prvenstvo v balinanju, ki poteka v teh dneh v Franciji, bo dodalo dodaten kamenček v mozaik slovenskih športnih uspehov v poletno – jesenskem obdobju. Po četrtkovih blestečih nastopih bo slovenska reprezentanca danes napadala številna finala.

Bogat četrtkov četrtfinalni spored v Martiguesu je prinesel obilo zadovoljstva v slovenski tabor. V članski konkurenci sta si z zmago v četrtfinalu mešane štafete proti Srbiji s 45:37 najmanj bronasto odličje zagotovila Nina Volčina in Anže Petrič, ki se bosta v petkovem polfinalu pomerila proti Franciji. V hitrostnem zbijanju je Aleš Borčnik zabeležil tretji rezultat kvalifikacij in se bo v četrfinalu pomeril proti Monačanu Theu Straussu.

Pri mlajših članih sta si s prebojem v polfinale mesto na zmagovalnem odru zagotovila Žan Sodec v natančnem zbijanju ter Gašper Povh v hitrostnem zbijanju, medtem ko bo Sodec skupaj z Erikom Čehom danes nastopil v četrtfinalu dvojic, Povh pa v igri posamezno.

V mladinski konkurenci so že polfinalisti Luka Blaževič in Jan Guštin v štafetnem zbijanju, Jaka Štremfel v natančnem zbijanju ter dvojica Štremfel – Guštin, tako da bo danes poln balinarskih poslastic s slovenskimi akterji. To so sporočili iz BZS. (konec)