01.10.2021 ob 14:00
Deli članek
Protidopinški postopek proti metalki kopja Martini Ratej še ni končan

Ljubljana (MOREL)- Atletska zveza Slovenije je bila danes s strani Slovenske antidoping organizacije (SLOADO) obveščena o razkritju kršitve protidopinških pravil športnice Martine Ratej in odločitvi glede posledic.

Naj spomnimo, da je ponovna analiza vzorca urina, vzetega slovenski atletinji v času Olimpijskih iger v Londonu leta 2012, pokazala vsebnost metabolita klostebola, ki je nespecificirana snov, ki je in še vedno spada v skupino anaboličnih androgenih steroidov z Liste Prepovedanih snovi in postokov Svetovne protidopinške agencije.

SLOADO je v sporočilu za javnost zapisal, da je odločitev, ki jo je sprejel senat disciplinske komisije SLOADO in tudi športnica, dokončna, vendar ni bil seznanjem s pritožbo Martine Ratej na Arbitražnem sodišču za šport (CAS), ki jo je vložila 24. septembra.

Zato bi na Atletski zvezi Slovenije radi poudarili, da postopek še ni zaključen, kazen ni dokončna, primera pa do takrat ne moremo komentirati. Vsekakor pa ima Atletska zveza Slovenije ničelno toleranco do uporabe nedovoljenih poživil in vsako leto več sredstev vlaga v aktivnosti za boj proti dopingu. To so sporočili  iz AZS. (konec)