27.05.2021 ob 20:22
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Nogometna vročica v Sloveniji in na Madžarskem se stopnjuje. V Sloveniji in na Madžarskem se namreč začenja drugi del UEFA evropskega prvenstva do 21 let, v igri pa je še osem najboljših ekip. Tako bomo v ponedeljek, 31.5., ob 18:00 v Ljudskem vrtu najprej spremljali četrtfinalni obračun Španije in Hrvaške, ob 21. uri pa še dvoboj Portugalske in Italije v Stožicah v Ljubljani. Ljudski vrt bo nato sredi naslednjega tedna gostil še en polfinalni dvoboj, medtem ko bo veliki finale na sporedu v Ljubljani, 6.6.

V sklopu izločilnih nogometnih bojev za lovoriko UEFA evropsko prvenstvo do 21 let in zaključnem delu velikega finala v prestolnici Ljubljana pa je drevored ob Vojkovi cesti in Dimičevi ulici bogatejši za simboličnih 21 novozasajenih dreves vrste rdečelistni ozkolistni javor. Moči sta namreč združila predsednik NZS Radenko Mijatović in župan MO Ljubljane Zoran Janković, ki sta se izkazala s skupno simbolično zasaditvijo zadnjega izmed 21 dreves Nogometne zveze Slovenije in Mestne občine Ljubljana v okviru Evropskega prvenstva UEFA do 21 let, ki je podprto s kampanjo javnega ozaveščanja Čistejši zrak, boljša igra. Akcija se bo nadaljevala 2.6., ko se bodo drevesa v sklopu akcije zasadila še v Mariboru, že v prvem delu prvenstva pa sta za nova drevesa bogatejši postali preostali mesti gostiteljici prvega dela tekmovanja v Sloveniji, Koper in Celje.

S skupnim ciljem Združenja evropskih nogometnih zvez, ustvarjanja trajne in pozitivne dediščine ter dolgoročnega izboljšanja kakovosti zraka so tako podprli zelene pobude, povezane s širšo nogometno skupnostjo.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije pa je ob tem še podaril štiri vstopnice za prihajajoče evropsko prvenstvo do 21 let ter s to simbolično gesto povabil njega in vse Ljubljančane na ogled tekem tega nogometnega spektakla. "Vse vabim, da se udeležite teh dveh tekem (četrtfinalne med Portugalsko in Italijo in finalne op. p.). Posebej finalne, ki bo pokazala, kaj lahko pripravi Slovenija, kaj lahko pripravi Ljubljana. Verjamem, da lahko skupaj pripravimo finale, ki bo navdušilo in odmevalo povsod," je ob slavnostnem dogodku dejal župan Ljubljane Zoran Janković. To so sporočili iz NZS. (konec)