03.06.2021 ob 07:54
Deli članek

Ljubljana- Na ljubljanskem balinišču Krim je včeraj potekal pripravljalni obračun moških članskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške, ki se je po zelo napetem in kvalitetnem boju razpletel z remijem 13:13.

Slovenski selektor Davor Janžič in pomočnik Bojan Berčič sta za nastop na balinišču na Rakovniku izbrala naslednjo osmerico: Anže Petrič (BRB Ivrea, Italija), Martin Zdauc (Ilirska Bistrica), Gregor Sever (Agrochem Hrast Kobjeglava), Jure Kozjek (La Perosina, Italija), Dejan Tonejc (Noventa, Italija), Tadej Premru (Trata Škofja Loka), Žan Sodec (Loanese, Italija) in Erik Čeh (Agrochem Hrast Kobjeglava).

Hrvaška, ki jo vodi selektor Jura Maglić, je v Ljubljani zaigrala v naslednji postavi: Marin Ćubela, Pero Ćubela, Ante Grančić, Marino Milićević (vsi BK Biston), Bruno Kraljić (BK Istra Poreč), Joško Buterin (BK Vargon), Petar Barlian (BK Pula).

Srečanje je bilo izjemno izenačeno, nobena reprezentanca pa si ni priigrala večje prednosti. V slovenski zasedbi velja posebej pohvaliti Erika Čeha za odlična nastopa v igri dvojic, Anžeta Petriča za 47 točk v hitrostnem zbijanju ter kapetana Dejana Tonejca, ki je v končnici tekme poskrbel za končni remi.

“Dvoboj se je razpletel z najbolj realnim rezultatom. Zelo sem zadovoljen s predstavami v tekaških disciplinah, malce manj z natančnim zbijanjem, medtem ko so se klasične igre zaključile po pričakovanjih,” je pojasnil selektor Janžič, ki bo s svojo zasedbo konec junija gostoval na Hrvaškem.

Slovenija - Hrvaška 13:13

Dvojica: Tonejc, Premru - Buterin, Barlian 6:5

Dvojica: Čeh, Sodec - M. Ćubela, Grančić 11:6

Posamezno: Sever - P. Ćubela 4:10

Posamezno: Kozjek - Miličević 8:8

Štafetno zbijanje: Zdauc, Petrič - Miličević, Kraljić 54:57

Natančno zbijanje: Premru - Ćubela 5:12

Natančno zbijanje: Sever - Buterin 10:8

Hitrostno zbijanje: Petrič - Miličević 47:41

Hitrostno zbijanje: Zdauc - Kraljić 46:47

Dvojica: Sever, Čeh - Buterin, Grančić 13:1

Dvojica: Kozjek, Sodec - P. Ćubela, Miličević 9:13

Posamezno: Premru - Barlian 3:13

Posamezno: Tonejc - M. Ćubela 10:6

To so sporočili iz BZS. (konec)