14.09.2021 ob 22:43
Deli članek
Slovenci uspešno odprli svetovno prvenstvo

 

Martigues (MOREL)- Za slovensko balinarsko reprezentanco je uspešen prvi dan svetovnega prvenstva v Franciji. Tako člani kot mladinci so odlično opravili svoje naloge v klasičnih in tehničnih disciplinah.

Prvi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v francoskem Martiguesu je prinesel prve nastope v konkurenci članov, mlajših članov in mladincev. Članska mešana štafeta v postavi Nina Volčina – Anže Petrič je uvodni krog kvalifikacij zaključila z odličnimi 50 točkami in si na široko odprla vrata izločilnih bojev.

Mlajši člani so svetovno prvenstvo odprli z zmago dvojice Erik Čeh – Žan Sodec proti Bosni in Hercegovini s 13:5, Sodec je s 16 točkami zabeležil četrti rezultat kvalifikacij v natančnem zbijanju, Gašper Povh pa je bil s 45 zadetki drugi najboljši v hitrostnem zbijanju.

Pri mladincih sta se Jaka Štremfel in Jan Guštin v igri dvojic poigrala z nedoraslima Indijkama ter slavila s 13:0, štafeta Jan Guštin – Luka Blaževič je v štafetnem zbijanju s 33 točkami zabeležila četrti rezultat kvalifikacij, Štremfel pa je bil s 17 točkami drugi najboljši v natančnem zbijanju.

Sredin spored prinaša začetek bojev v hitrostnem zbijanju za člane z Alešem Borčnikom ter v igri posamezno za mlajše člane in mladince ter nadaljevanje kvalifikacij v preostalih disciplinah. To so sporočili iz BZS. (konec)