25.08.2016 ob 15:24
Deli članek

Brdo pri Kranju, 25. avgust 2016 (MOREL)- Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na uvodu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 4. septembra v Vilniusu proti Litvi ob 18.00. Večjih presenečenj na seznamu ni, v kadru sta brez reprezentančnega nastopa zgolj Matic Kotnik in Dejan Trajkovski.

"Začenjamo novi cikel. Upam, da bomo začeli bolje kot prejšnjega, predvsem glede točk. Prejšnji konec tedna mi je dal nekaj veselja. V smislu zabijanja golov, dinamike naših igralcev. Videl sem lepe stvari. Če bo to zdržalo do tekme z Litvo, se mi lahko kar smeje. Tega v preteklosti nisem videl," je uvodoma na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju dejal Katanec in opozoril nad izbiro levih bočnih igralcev. Med njimi je tudi tokrat Bojan Jokić, ki pri Villarrealu ne dobiva priložnosti.

"Z levimi bočnimi imamo nekaj težav, na desni pa smo pokriti solidno. Bojan je v trenažnem procesu, priprave je opravil v celoti, tudi na prijateljskih tekmah je igral, nato pa v ligi ne. Je pa vadil. Upam, da bo kaj igral ali pa si našel novo sredino," je o težavah z desnimi bočnimi branilci povedal Katanec.

V preteklosti se je Slovenija že znala opeči proti podobnim ekipam, kot je Litva. Z njo je Slovenija nazadnje igrala v kvalifikacijah za EP 2016, doma je igrala 1:1, v gosteh pa zmagala z 2:0. Pred tem je Litva dvakrat zmagala 2:1.

"Danes lahko le za eno, dve ekipi rečeš, da jih boš premagal. Litva je v zadnjem času zamenjala nekaj igralcev, videli smo nekaj prijateljskih tekem. Igrajo malo drugače, kot so prej. Proti Poljakom so me za 20 minut presenetili. Visoko so bili postavljeni, si ustvarili priložnosti, potem pa so začeli padati. Ampak niso oni problem, mi se moramo ukvarjati sami s sabo, da smo borbeni, energični," je še povedal Katanec.

Sicer pa se je strokovnemu vodstvu z novim ciklom priključil tudi Tomaž Kavčič, nekdanji selektor mlade reprezentance. "Veselim se sodelovanja z njim. Več oči več vidi, več ljudi več zna. Pozna kar nekaj fantov, ki so zdaj v članski vrsti. Mogoče ve določene stvari, ki jih jaz ne. Gremo skupaj v zmage," je o novem sodelavcu povedal Katanec.

Slovenska vrsta se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, v Litvo pa bo odpotovala v soboto. To so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. (konec)