23.08.2021 ob 10:43
Deli članek
Slovenke v Srbiji z najboljšo igralko in ekipo

Volčina Martullaš Zule

Zemun (MOREL)- Slovenska ženska balinarska reprezentanca je zmagovalka 6. mednarodnega turnirja "Žene v akciji" v srbskem Zemunu. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana članica zmagovalne zasedbe Polona Zule.

Od petka do nedelje sta BK Altina Zemun in Balinarska zveza Srbije gostila šesto izvedbo Mednarodnega turnirja "Žene u akciji", na katerem so nastopile reprezentance Hrvaške, Črne Gore, Turčije, Rusije, Slovenije in Srbije ter klubski ekipi ŠB Čavle iz Hrvaške in Triglav iz Slovenije, za katerega so nastopile Petra Pivk Lukančič, Sonja Debevc in Eva Žerjal. Slovenska reprezentanca je pod vodstvom selektorja Mihe Sodca nastopila v postavi Nina Volčina, Polona Zule ter Rebecca Martulaš in se domov vrnila s kopico priznanj.

Polona Zule je osvojila prvo mesto v tekmovanju v natančnem zbijanju, v katerem je o zmagovalki odločala šele dodatna serija, v kateri je bila slovenska reprezentantka najbolj zbrana.  Nina Volčina je bila z 38 točkami najboljša v hitrostnem zbijanju, Slovenke pa so osvojile še drugo mesto v igri dvojic, v kateri so po štirih zaporednih zmagah klonile šele v finalu proti Hrvaški. V skupinskem delu sta Volčina in Martullaš s 13:3 ugnali Srbijo, sledila je zmaga naveze Volčina - Zule proti Turčiji z 12:6, nato pa sta Martullaš in Zule z 12:5 premagali ŠB Čavle. V sobotnem polfinalu sta Volčina in Zule z 10:8 premagali domačo Srbijo, v finalu pa sta Volčina in Martulaš morali priznati premoč Hrvaški z 2:13.

Slovenski trio je v skupnem seštevku vseh disciplin prepričljivo osvojil prvo mesto in dvignil zmagovalni pokal, Polona Zule pa je bila izbrana za najboljšo igralko turnirja. Drugo mesto v skupnem seštevku je zasedla Turčija, tretje so bile Hrvatice, slovenski Triglav pa je tekmovanje zaključil na petem mestu.

Miha Sodec, selektor: "Prezadovoljen sem kljub porazu v finalu igre dvojic, ki pa ni odločala o ničemer, saj smo si že prej zagotovili skupno zmago. Nastop v finalu je bila dobrodošla izkušnja za mlado Rebecco Martulaš. Vesel sem, da je žirija za najboljšo igralko turnirja izbirala zgolj med Nino Volčina in Polono Zule."

Polona Zule, najboljša igralka turnirja "Žene u akciji": "Na turnirju smo preživeli veliko lepih trenutkov. Vzdušje je bilo fenomenalno. Pohvalila bi Nino in Rebecco za njune igre. Skupaj smo tvorile najboljšo ekipo in zasluženo zmagale."

Nina Volčina: "Kot vsakič doslej smo tudi letos na tem turnirju zelo uživale. Lepo je bilo po dolgem času ponovno srečati igralke iz drugih držav. Prikazale smo dobre igre in še drugi zapored osvojile prvo mesto. Nasploh je bila raven iger na turnirju zelo visoka. Veseli me, da je Polona Zule prejela nagrado za najboljšo igralko turnirja."

Rebecca Martulaš: "Zame je bilo to prvo mednarodno tekmovanje in bilo je nepozabno. S Polono in Nino smo se super ujele in zasluženo prišle do prvega mesta. Tudi igralke iz drugih reprezentanc in ekip so prikazale dobre igre."

To so sporočili iz BZS. (konec)