24.06.2021 ob 16:09
Deli članek

Ljubljana (MOREL)- Balinarke ljubljanskega Krima bodo konec tedna nastopile na zaključnem turnirju evropskega klubskega pokala za ženske v Franciji. Moško člansko reprezentanco v soboto popoldne čaka pripravljalni obračun proti Hrvaški v Pazinu, v nedeljo popoldne pa se bodo v Straži pri Novem mestu merile mlade reprezentance Slovenije in Hrvaške.

Francoski Saint Vulbas bo v soboto in nedeljo gostil zaključni turnir evropskega klubskega pokala za ženske, na katerem bodo ob domačinkah nastopile še italijanski prvaki Forti-Sani Fossano, hrvaški podprvak Škola boćanja Čavle (prvak Labin se je odpovedal nastopu) in slovenski prvak Krim Ljubljana.

Žreb polfinalnih parov bo na sporedu v petek zvečer, v soboto ob 14.30 uri bosta na sporedu polfinalna obračuna, v nedeljo ob 8.30 uri pa še veliki finale.

Vloga favorita pripada domačemu Saint-Vulbasu, ker priznava tudi vodja Ljubljančank Miha Sodec: "Ob ugodnem polfinalnem žrebu pričakujem uvrstitev v finale. V zadnjih tednih smo skušali še malce dvigniti formo. Videli bomo, če nam je to uspelo. Na žalost v Francijo ne potujemo v popolni zasedbi, a se ne predajamo. Saint Vulbas je prvi in edini favorit turnirja, saj gre za najboljšo ekipo zadnjih let."

Selektor moške članske reprezentance Davor Jan- žič in njegov pomočnik Bojan Berčič sta za sobotni nastop v Pazinu izbrala naslednjo osmerico: Aleš Borčnik, Anže Petrič, Gregor Sever, Gregor Opreš- nik, Jaka Kosirnik, Marko Švara, Martin Zdauc in Tadej Premru. Hrvati bodo Slovence pričakali v naj- močnejši postavi, saj so na seznamu selektorja Jureta Maglića in pomočnika Valterja Ivančića imena, kot so Marino Miličević, Pero Ćubela, Marin Ćubela, Darijan Živolić, Bruno Kraljić in še nekateri, tako da gre pričakovati izredno kakovosten obračun.

V nedeljo popoldne bo zelo svečano in zanimivo v Športnem parku Breza v Straži pri Novem mestu, kjer bosta ob svečanem odprtju nadstreška na odpr- tem balinišču na sporedu dvoboja reprezentanc Slovenije in Hrvaške do 18 in 23 let (16.30). Slovenske barve bodo pod vodstvom selektorja Antona Kosar- ja in pomočnika Igorja Isteniča branili: Erik Čeh, Gašper Povh, Žan Sodec, Žan Kocina in Bojc Šepič (do 23 let) ter Jaka Štremfel, Nejc Čimžar Žuran, Jan Guštin, Luka Blaževič in Tiln Starčevič (do 18 let). To so sporočili iz BZS. (konec)