15.08.2021 ob 20:21
Deli članek
Zaradi nerazumljive odločitve vodstva dirke Mark ob še boljši rezultat

Adria (MOREL)- Slovenski dirkač v kartingu Mark Kastelic se je odlično odrezal na drugi od treh dirk letošnjega prvenstva FIA Academy Trophy, saj je v konkurenci 44 dirkačev osvojil 9. mesto. Za še višjo uvrstitev mu je zmanjkal kakšen krog, pa tudi odločitev dogovornih na eni od kvalifikacijskih voženj Marku ni bila v korist. 

Na izredno vroči dirki in v tako rekoč peklenskih pogojih na stezi v Italiji v Adrii je Mark Kastelic ponovno dokazal, da je mojster volana. »Kvalifikacije so bile kar naporne, sicer sem se na dveh vožnjah uspel uvrstiti na tretji mesti, na eni pa sem bil diskvalificiran. Ne vem sicer kje sem naredil napako, zaradi nevarne vožnje sem si nabral veliko kazenskih točk, a celo dirkač, proti katerem naj bi vozil 'nevarno', je dejal, da ni bilo nič posebnega in da je šlo za klasični karting manever, ki jih vidimo na vsaki dirki nešteto. Vseeno, finalno dirko sem tako začel 27. mesta, a potem mi je šlo odlično,« je bil nad diskvalifikacijo v eni od voženj presenečen in Mark Kastelic.

In čeprav je finalno dirko začel kot 27., je na koncu v cilj pripeljal kot 9., torej je v dvajset krogih dolgi dirki napredoval kar za 18 mest. »V določenih krogih je prehitel kar po dva tekmeca. In to v tako težkih pogojih. Mark je bil naravnost odličen, na koncu mu je zmanjkal kakšen krog pa bi dirko lahko končal tudi med prvo peterico, tako hiter je bil. Res škoda zaradi nerazumljive odločitve odgovornih o diskvalifikaciji na eni od voženj, če bi finale začel višje, bi se zagotovo uvrstil med najboljše tri,« pa je bil po dirki prepričan oče Robert.

S sedmimi točkami v FIA Academy prvenstvu tako Mark zaseda trenutno osemnajsto mesto med 49 prejemniki točk.

A ne glede na vso dogajanje je bil izkupiček Markovega vikenda v Adrii dober, tako da ga v nadaljevanju sezone najprej čaka še zadnja dirka FIA Academy Trophy prvenstva. Ta bo 5. septembra v Kristianstadu na Švedskem.  (konec)