15.08.2021 ob 19:11
Deli članek

Ljubljana, 15. avgust 2021 (MOREL)- Štajerska cesta, od športnega centra Stožice do rondoja Kranjčeve ulice v Ljubljani je bila danes prizorišče drugega mednarodnega rolerskega polmaratona na 21 km »Vsi na rolerje«, kjer so pred njim izvedli še državno prvenstvo smučarjev tekačev na rolkah. Zmage na mednarodnem polmaratonu so letos, tako v moški kot ženski konkurenci ostale doma. V moški konkurenci je s precejšnjo prednostjo slavil Anže Gros, pred Petrom Korezom in Anžetom Dolinškom. Pri ženska je bila prva Ana Odlazek, drugo mesto je osvojila Nina Černič, tretja pa je bil 63- letna italijanska veteranka v rolanju Desiana Caniatti. Na 21 kilometrov so se pomerili tudi tekači na rolkah, kjer je v moški konkurenci zmagal Gal Gros, v ženski konkurenci pa je nastopila samo ena tekmovalka Hana Mazi Jamnik.

Na državnem prvenstvu tekačev na rolkah je bil pri članih najhitrejši po kvalifikacijskih vožnjah in finalni Miha Šimnec (Logatec), pred Viljem Črvom (PLA) in Anžetom Grosom (SKS). Pri članicah je slavila Anja Mandeljc (KRA) pred klubsko kolegico Anito Klemenčič in Niko Ljubič (JUB).

Na rolerskem polmaratonu je bilo letos na progi 32 tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Italije, Avstrije, Češke in Nemčije. Na državnem prvenstvu pa je bilo v obeh konkurencah 54 tekmovalcev in tekmovalk. Organizatorja sta bila Rolerski klub Ljubljana in SKIKE klub Slovenija, ob podpori mestne občine Ljubljana. (konec)

 

videoposnetek dirke: https://www.youtube.com/watch?v=H8a8CZQJjI4

videposnetek novinarske konference https://www.youtube.com/watch?v=nbGSl7ROxR0