10.11.2022 ob 09:58
Deli članek
Branilci pokalnega naslova zanesljivo v polfinale

Kranj (MOREL)- AVK Triglav – Branik Maribor 24:11 (6:1, 6:3, 6:6, 6:1) POB Kranj, sodnika: Margeta, Suhadolnik.

AVK Triglav: Osel, Popović 2, Troppan 4, Grabec 3, Lah 4, D. Gostić, Rajlić 2, M. Gostić 1, Vončina 2, Justin 3, Paunović 1, Verbič 2, Dragaš. Trener: Krištof Štromajer.

Branik Maribor: Bračun, Pajnik, Seljak 2, Globovnik 1, Kačič 2, Lep 2, Šulek 4, Bauman. Trener: Tomislav Gradski.

Mariborčani so v Kranj prišli le s šestimi igralci in dvema vratarjema, na drugi strani sta za domačo ekipo prvič v letošnji sezoni zaigrala Benjamin Popović in Jaša Lah, v vratih pa ni bilo Jureta Betona. Manjkal je tudi Matic Rahne, ki ga ne bo v ekipi niti konec tedna, ko bodo Kranjčani gostili turnir pokala Challenger, zato pa bo reprezentančni vratar že lahko branil vrata AVK Triglava. V torek je za člansko ekipo v vratih debitiral mladi Tim Dragaš.

V prvih petih minutah tekme so se gostje dobro upirali domači ekipi, v začetku tretje je Tim Kačič izid izenačil na 1:1, že v naslednjem napadu pa je Jan Justin domačo ekipo spet popeljal do vodstva. Nato sta bili mreži skoraj tri minute nedotaknjeni, povratnik v ekipo, Lah, pa je bil tisti, ki je kot tretji v domači ekipi premagal Vlatka Bračuna. Do konca četrtine so Kranjčani dosegli še tri gole. Sredi druge četrtine so aktualni državni in pokalni zmagovalci Slovenije gostom pobegnili na osem golov razlike (11:3), v tretji minuti tretje četrtine ko je bil uspešen še 17-letni Jaka Grabec že dvanajst (16:4). Do konca četrtine so Mariborčani svoj zaostanek znižali, v zadnji pa so domači vaterpolisti samo potrdili visoko zmago.

Pomočnik domačega trenerja Jaka Mikoletič je po srečanju dejal: »Danes nismo bili pravi, verjetno je na nas vplivalo tudi to, da so fantje pred tekmo videli, da nasprotnik sploh nima zamenjave na klopi. Predvsem v obrambi se nismo držali dogovorov in prejeli nekaj nepotrebnih golov. Vseeno pa zmagi ne gledamo v zobe, z mislim pa smo že pri danski ekipi, s katero se bomo udarili v petek.«

Prva tekma med Kranjčani in Koprčani bo na sporedu 16. novembra v Kranju, povratna 3. decembra v Kopru, medtem ko bodo Ljubljančani Kamničane gostili 18. novembra, v Kranju pa bosta ekipi igrali 7. decembra. Finale bo na sporedu 17. decembra. (konec)