31.10.2022 ob 07:39
Deli članek
Čeh in Povh svetovna prvaka

Slovenska reprezentanca v Montbrisonu

 

Montibrison (MOREL)- Mlade slovenske balinarske reprezentance so na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v francoskem Montbrisonu osvojile kar šest medalj. Mlajša člana Erik Čeh in Gašper Povh sta osvojila zlati medalji, s še tremi srebrnimi in eno bronasto pa je Slovenija osvojila skupno tretje mesto na lestvici najuspešnejših držav.

Za slovenskimi balinarji je še eno uspešno veliko tekmovanje. Na svetovnem prvenstvu v Franciji so še posebej navdušili mlajši člani pod vodstvom selektorja Antona Kosarja, ki so bili v konkurenci 20 držav daleč najuspešnejši v svoji starostni kategoriji.

Erik Čeh je po finalni zmagi proti Italijanu Gabrieleju Grazianu s 25:23 osvojil zlato medaljo v igri v krog, Gašper Povh je ubranil naslov svetovnega prvaka v hitrostnem zbijanju po zmagi v boju za zlato proti Hrvatu Luki Gašparju s 45:42. Žan Sodec je v finalu natančnega zbijanja moral priznati premoč Hrvatu Duji Piriću s 23:18, v finalu dvojic sta bila Hrvata Karlo Šaban in Luka Gašpar z 10:7 boljša od Čeha in Sodca, slovenska štafeta Povh – Čeh pa je osvojila bronasto medaljo.

Odličnemu izkupičku so medaljo dodali tudi mladinci po zaslugi srebra Jake Štremfla v hitrostnem zbijanju, v katerem je slavil Črnogorec Gracija Stjepčević. Peta mesta so osvoili Anže Moličnik in Nejc Čimžar Žuran v igri dvojic, Urban Hiti in Nejc Čimžar Žuran v štafetnem zbijanju ter Štremfel v igri posamezno, slednji pa je tekmovanje v natančnem zbijanju zaključil na 11. mestu.

To je sporočil Simon Maljevac iz BZS. (konec)