18.09.2022 ob 20:08
Deli članek
Na ILCA 7 testni regati brez odjadranega plova

Haag (MOREL)-  Tridnevna testna regata za ILCA 7 v Haagu na Nizozemskem se je predčasno zaključila brez odjadranega plova. Tokrat vreme ni sodelovalo, bilo je prevetrovno in preveč valovito, da bi bile razmere varne za izpeljavo regularnih regat Žan Luka Zelko, ki trenira pod vodstvom Luke Radelića, se vseeno vrača zelo zadovoljen, za njim je kakovosten trening in dobro izkoriščena priložnost spoznati se s prizoriščem svetovnega prvenstva za ILCA 7 prihodnje leto, ko se bodo jadralci tam borili za prve olimpijske kvalifikacije.

Žan Luka Zelko po prvem dnevu: “Danes so nam že dopoldne prekinili vse skupaj, saj je bilo napovedanega do 40 vozlov vetra, ker pa je tok usmerjen v nasprotni smeri vetra in se na vhodu v marino lomi val, se je v takih razmerah nemogoče vrniti na obalo. Okoli 25 jadralcev nas je vseeno odšlo na hiter trening, za dobro uro, a smo se vrnili še preden bi se lahko znašli v tej kritični situaciji. Bilo je odlično, imeli smo lepe pogoje, zanimiv, velik val, ki ga doslej nismo bili navajeni. Za naslednja dva dneva imamo še slabšo napoved, tudi domačini niso optimistični, a mi ostajamo osredotočeni na regato in čakamo na prve plove.”

Na žalost se razmere niso izboljšale in testna regata je bila odpovedana. To so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)