02.11.2022 ob 23:05
Deli članek
Slovenci na pragu medalj

Mersin (MOREL)- Slovenska moška balinarska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Turčiji uspešno oddelala tudi drugi tekmovalni dan, že v četrtek pa si lahko zagotovi dve medalji.

Sredin tekmovalni dan v balinarskem paviljonu v turškem Mersinu je odprl Dejan Tonejc, ki je z odlično predstavo v igri v krog nadigral Francoza Jeromea Benoita s 27:17 in si z prvim mesto v skupini zagotovil neposredno uvrstitev v osmino finala. Enako mu je uspelo tudi v igri dvojic, kjer sta z Markom Švaro nadigrala Madžarsko s 13:1. Švara je tudi v drugem kvalifikacijskem nastopu natančnega zbijanja zbral 17 točk, kar mu je prineslo drugo mesto in obračun s Črnogorcem Tomislavom Rankovićem v četrtkovem četrtfinalu (9.45 po slovenskem času), zmagovalec pa si bo zagotovil najmanj bronasto medaljo.

V drugem četrtkovem četrtfinalu bo nastopila štafeta Anže Petrič - Gašper Povh, ki je z 52 zadetki zabeležila četrti kvalifikacijski rezultat, tako da jo čaka boj za medaljo proti argentinski štafeti Hecker – Farias. Nastop v repasažu igre posamezno čaka v četrkovih jutranjih urah (8.30) Erika Čeha, ki je kljub odlični igri moral priznati premoč renomiranemu Italijanu Luigiju Grattapagliji z 9:8.

Četrtek prinaša tudi prve obračune osmine finala v klasičnih igrah, v petek bodo na sporedu četrtfinala in polfinala, v soboto pa finalne tekme v vseh šestih disciplinah.

To je sporočil Simon Maljevac iz BZS. (konec)