04.09.2022 ob 11:52
Deli članek
Slovenija najuspešnejša zbirateljica medalj

Slovenska ženska balinarska reprezentanca/foto: Leja Vehovec/BZS

Ljubljana (MOREL)- Na evropskem prvenstvu v balinanju za ženske Ljubljana 2022 je slovenska reprezentanca osvojila kar šest medalj in zasedla vrh lestvice najuspešnejših držav po številu osvojenih medalj. Slovenke so v slovenski prestolnici osvojile eno srebrno in pet bronastih odličij.

V soboto zvečer je padel zastor nad prvenstvom stare celine za balinarke, ki so ga s skupnimi močmi organizirali prizadevni člani iz vrst BŠK Krim Ljubljana in Balinarske zveze Slovenije ter prostovoljcev pod vodstvom predsednika organizacijskega odbora Sama Vehovca.

Odlično organizacijo so z izjemnimi rezultati nadgradile tudi slovenske reprezentantke pod vodstvom selektorja Dejana Korena in pomočnice Petre Pivk Lukančič, ki so kot edine osvojile odličja v vseh šestih disciplinah.

Najbližje zlatu sta bili Tadeja Petrič in Nina Volčina, ki sta v finalu štafetnega zbijanja po ogorčenem boju priznali premoč francoski navezi Ophelie Armanet - Annaele Barazzutti. V zanimivi finalni bitki sta bili Francozinji boljši s 47:45, Slovenija pa je bila tudi v ostalih disciplinah zelo blizu finalnim bojem.

Tadeja Petrič je srebru v štafeti dodala še bron v igri v krog ter dvojicah z Lauro Škoberne, Ana Pevec je bila bronasta v natančnem zbijanju in igri posamezno, medtem ko je Nino Volčina le točka ločila od finala v hitrostnem zbijanju, v katerem je zlato osvojila Turkinja Inci Eze Ozturk.

V igri posamezno je naslov romal v roke Hrvatice Carroline Bajrić, v igri v krog je bila najboljša Srbkinja Milica Kolundžija, v natančnem zbijanju Francozinja Pauline Gouilloud, v igri dvojic pa sta slavili Turkinji Inci Ece Ozturk in Buket Ozturk. To je sporočil Simon Maljevac iz BZS. (konec)