09.11.2022 ob 08:08
Deli članek
Slovenski nogometaši bodo odigrali prijateljski tekmi  proti Romuniji in Črni gori

Matjaž Kek, selektor

Brdo pri Kranju (MOREL)- Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju je včeraj predstavil seznam igralcev, na katerih bo računal na prijateljskih tekmah proti Romuniji v Črni gori. Na seznamu je tudi napadalec Andres Vombergar, novinec pa je vratar Olimpije Matevž Vidovšek. " Gre za pripravljalne tekme, to je zadnji zbor pred začetkom marčevskih kvalifikacij. Prvi cilj in namen vsega tega je odigrati dve dobri tekmi s pozitivnim izidom in poskušati še kaj, kar bi nam lahko prišlo prav pred glavnim ciljem, to je začetek kvalifikacij za EP. ," je na novinarski konferenci dejal Kek.

Dodal je, da je nekaj težav s kadrom, zato se lahko v prihodnjih dneh še kaj spremeni. " A to je nekako pričakovano. Nekaj ​​poškodb, nekaj rotacij v minutah, ampak to je povsem običajno, ko govorimo o slovenski reprezentanci. Kader pa je tak, kot se je nekako izoblikoval v zadnjem obdobju, ter z dvema novincema. Ta sta si z igrami zaslužila pozornost in vpoklic v člansko vrsto ,« je dodal Kek in nadaljeval, da je Vidovšek zraven tudi zaradi nekaterih težav s poškodbami Jana Oblaka, Vida Belca ter tudi Igorja Vekića, Vombergarja pa je naše opozorilo v argentinski ligi.

" Z njim sem se pogovarjal, je pa to liga, ki je nekako daleč od oči. Pogledal sem tri, štiri njegove tekme. Govori se o kakovosti argentinske lige v primerjavi z nekaterimi evropskimi. Toda gre za strašen ritem, agresivnost in če v takšni ligi opozoriš naše v ekipi, ki je v zgornjem delu lestvice, potem je to nekaj pravega ," je o Vombergarju (ta je dosegel šest golov za San Lorenzo, tri v zadnjih dveh krogih) dejal Kek in dodal, da je bil igralec navdušen nad vpoklicem in je zdaj na njem, da se dokaže.

Kot pravi, bo tudi dobil priložnost, saj je Kek poudaril, da ne bo odstopal z igranjem z dvema klasičnima napadalcema. Se bo pa treba, tako kot ostali, podrediti temu, kar selektor zahteva, torej tudi želji, motivaciji, agresivnosti in disciplini v igri. " Vliti si želimo še več pozitivne energije, optimizma ter tudi zavedanja, da smo lahko videti obutno, lahko pa zelo dobro in s tem zanetimo zanimanje za reprezentanco ," je poudaril selektor.

Ekipa se bo zbrala 13. novembra na Brdu pri Kranju. Slovenija se bo z Romunijo merila 17. novembra ob 17.30 v Cluju, s Črno goro pa 20. novembra ob 15.00 v Stožicah. " To sta tekmeca, ki bosta pokazala neko trenutno sliko, je pa treba najprej razmišljati o nas samih. Dva dobra, kakovostna tekmeca, ki bosta zahtevala kakovostno Slovenijo ," je še povedal selektor.

Slovenci so na lestvici Mednarodne nogometne zveze 63., Romuni so 53., Črnogorci pa 69. Z Romuni so se Slovenci zadnjič merili leta 2012 na prijateljski tekmi, takrat je Slovenija zmagala s 4:3. Sicer pa ima Slovenija proti Romuniji še tri poraze, tri remije in zmago. S Črno goro pa ima Slovenija zmago in remi. To so sporočili iz NZS. (konec)