18.09.2022 ob 19:57
Deli članek
Tina Mrak in Jakob Božič med deseterico

Tina Mrak-Jakob Božič

Çeşme (MOREL) - V Çeşmu v Turčiji se je z regato za medalje danes zaključilo evropsko prvenstvo za mešane posadke v 470. Naša Tina Mrak in Jakob Božič, ki jadrata pod trenerskim vodstvom Tomaža Čopija, prvenstvo zaključujeta na odličnem desetem mestu.

Tina in Jakob sta skozi celo prvenstvo jadrala dobro, ne samo v močnejšem vetru, ki jima načeloma bolj odgovarja, ampak tudi v šibkem, ter se tudi z uvrstitvami posameznih regat večino čas držala prve deseterice. Prvi cilj sta dosegla z uvrstitvijo v zlato skupino, potem pa dnevno izboljševala skupno uvrstitev, vse do desetega mesta in nastopa v regati za medalje. Tega sta danes končala na šestem mestu, kar je bilo dovolj za skupno deseto.

Tina Mrak: “Imeli smo močan veter z juga, z veliko luknjami in spremembami smeri. Startala sva zelo dobro, bila v ospredju, potem pa z eno večo napako zapravila boljšo uvrstitev. V cilj sva prišla kot šesta, a ker so bile razlike v točkah prevelike, prvenstvo zaključujeva kot deseta. Ne glede na vse sva s prikazanim zelo zadovoljna, predvsem sva pokazala dobre plove v močnem in tudi v šibkem vetru. To je dobra popotnica za nadaljnje delo in odločitve, ki bodo sledile.”

Jakob Božič: “Za nami je prva sezona skupnega jadranja. Zaradi mojih trenerskih obveznosti smo imeli omejeno število treningov in nastopov na regatah v tem letu. Za naslednji dve sezoni se bom primarno posvetil jadranju s Tino v razredu 470.Evropsko prvenstvo zaključujeva na 10. mestu. Skozi teden smo dvigovali naš nivo jadranja in se povzpenjali po lestvici. Pomembno je, da sva dobro jadrala tako v močnem kot šibkem vetru. To je odličen rezultat v tem trenutku in dobra popotnica za prihodnjo sezono.Vesel sem, da sva se s Tino ujela in se boriva na najvišjem nivoju. Rad bi se zahvalil Tomažu, ki dela z nami in nam pomaga z vsemi njegovimi izkušnjami in bogatim znanjem.” To so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)