22.07.2022 ob 08:38
Deli članek
Toni Vodišek na drugem mestu po prvem dnevu tekme svetovne serije razreda formula kite

Toni Vodišek

Gizzerija (MOREL)- Toni Vodišek je včeraj začel nastop na drugi letošnji tekmi svetovne serije razreda formula kite v Gizzeriji v južni Italiji, ki bo trajala do nedelje. Med skoraj 100 najuspešnejšimi kajtarji iz več kot 20 držav s petih celin je  v močni konkurenci tudi aktualni svetovni prvak iz Francije Theo de Ramecourt, skupni zmagovalec svetovne serije KiteFoil 2021 Axel Mazella in tudi lanski zmagovalec na tem prizorišču, Denis Taradin s Cipra, ki si je prislužil bron pred mesecem dni na prvi tekmi svetovne serije na avstrijskem jezeru Traunsee.

Druga tekma svetovne serije  se je za Tonija Vodiška začela odlično - pogumna taktika na štartu mu je prinesla zmago v prvem plovu. »Potem sem poskušal enako narediti še v drugem plovu, a ni šlo. Ujel sem se in končal sem z DNF [ni končal]. To je povzročilo malo stresa in v naslednjih plovih sem dobil sedmo, nato tretje mesto ter na koncu še eno zmago,” je povedal Toni Vodišek, ki ga včerajšnji rezultat po odbitku najslabše uvrstitve z 12 točkami uvršča na skupno drugo mesto.

V vodstvu je po prvem dnevu lanski zmagovalec tekme svetovne serije na tem prizorišču, Denis Taradin s Cipra, ki je bil v prvem plovu osmi, a se mu je ta uvrstitev odštela kot najslabša, potem pa prav tako dvakrat zmagal in bil dvakrat drugi ter ima trenutno 6 točk, na tretjem mestu pa je skupni zmagovalec svetovne serije KiteFoil 2021, Axel Mazella, ki ima prav tako kot naš Koprčan 12 točk z uvrstitvami 2,3,4,(7),3.

Danes se plovi nadaljujejo ob 13. uri, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije. (konec)