13.09.2022 ob 11:07
Deli članek
V Turčiji danes prvi plovi na EP za mešani dvojec 470

posadka Mrak- Božič

Çeşme (MOREL) - Danes se v Çeşmu v Turčiji s prvimi plovi začenja evropsko prvenstvo za nov olimpijski razred 470 za mešane ekipe. Udeležuje se ga tudi ena slovenska posadka - Tina Mrak, naša izkušena olimpijka v ženskem 470, ter Jakob Božič - ki tokrat prvič nastopata skupaj na nekem prvenstvu.

Jadralca, ki ju spremlja trener Tomaž Čopi, sta prejšnji teden uspešno nastopila na ogrevalni trening regati ter v konkurenci 30 posadk končala na 4. mestu, danes pa gre zares. Prijavljenih je skupaj 52 posadk, prvenstvo pa se bo z regato za medalje zaključilo v nedeljo, 18. septembra.

Tina Mrak: “Pred nami je prvi regatni dan, napovedan je srednje močan veter, podobno kot na ogrevalni regati. Na sporedu imamo tri regate, jadrali bomo v dveh skupinah. Pomembno bo dobro začeti, ker imamo dva dni kvalifikacij in potem še tri finalne dneve. Jadrati bova poskusila čim bolj sproščeno, kot na treningih, in se najprej uvrstiti v zlato skupino, nato pa dan za dnem naprej. Sigurno bova dala vse od sebe in se borila za vsako mesto.” To so sporočili iz Jadralna zveza Slovenije. (konec)