01.11.2022 ob 20:41
Deli članek
Vsi so še v igri za kolajne

 

Mersin (MOREL)- Prvi dan moškega članskega svetovnega prvenstva v turškem Mersinu so slovenski balinarji opravili z odliko in si na široko odprli vrata izločilnih bojev. Tudi v sredo jih čakajo številni pomembni dvoboji, od četrtka dalje pa se bo odločalo o medaljah.

Slovenska moška balinarska reprezentanca je uvodni dan svetovnega prvenstva v Turčiji preživela brez praske. Za uvod sta Marko Švara in Dejan Tonejc v igri dvojic premagala estonsko dvojico Lindvest – Remmelkoor s 13:1 in bosta v sredo napredovanje v osmino finala potrjevala proti Madžarski. Švara je s 17 točkami zabeležil drugi rezultat prvega kroga kvalifikacij v natančnem zbijanju, kar mu prinaša mirnejši nastop v sredinem drugem krogu.

Anže Petrič je bil četrti v kvalifikacijah hitrostnega zbijanja in se bo v četrtkovem četrtfinalu pomeril proti Hrvatu Marinu Miličeviću, za konec torkovega sporeda pa je Dejan Tonejc v prvem nastopu v igri v krog s 25:15 nadigral Maročana Alija El Majdaouija in se bo v sredo zjutraj za zmago v skupini boril s Francozom Jeromeom Benoitom.

V sredo bo prvič nastopil Erik Čeh v igri posamezno proti Italijanu Luigiju Grattapagliji, premierni nastop pa čaka tudi Gašperja Povha in Anžeta Petriča v kvalifikacijah štafetnega zbijanja.

To je sporočil Simon Maljevac iz BZS. (konec)