VREME

Vremenska napoved 19. marec 2006

Vreme/Slovenija

Obeti: V torek bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter. V sredo bo oblačno, občasno bo deževalo.(konec)
 • Vremenska napoved 17. marec 2006
 • Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Topleje bo.(konec)
 • Vremenska napoved 16. marec 2006
 • Obeti: V soboto bo na Primorskem večinoma sončno, pihala bo šibka burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod naletaval sneg. Popoldne se bo delno razjasnilo. V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od juga postopno pooblačilo. (konec)
 • Vremenska napoved 15.marec 2006
 • Obeti: V petek in soboto bo na Primorskem večinoma sončno, pihala bo šibka burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. (konec)
 • Vremenska napoved 10. marec 2006
 • Obeti: V nedeljo bo sprva pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo. Čez dan se bo delno razjasnilo, pihal bo severni veter. Spet bo hladneje. V ponedeljek bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod zmerno oblačno. Še bo pihal severni veter, na Primorskem pa zmerna burja. (konec)
 • V gorah sneg, v nižinah visoki vodostaji rek in potokov
 • V Savinjskih Alpah, Karavankah in na Pohorju je na 1000 m od 50 do 90 cm snega, na 1500 m pa od 140 do 210 cm. Višina snežne odeje je zaradi močnih vetrov v preteklih dneh precej neizenačena. Zaradi sneženja je v gorah snežna odeja mehka in rahla, na vetru izpostavljenih legah je ponekod spihana do stare, deloma poledenele podlage. Nevarnost snežnih plazov je v Julijskih Alpah ter drugod v visokogorju 4. stopnje, pod 1500 m pa večinoma 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Predvsem so nevarna bolj strma pobočja in mesta z napihanim snegom, večinoma na južnih in zahodnih straneh grebenov in prelazov. V petek čez dan bo zapadlo še 20 do 40 cm snega. Ker bo večinoma padal na mehko, rahlo podlago, se bo s prejšnjim snegom razmeroma dobro sprijel. A zaradi nove količine bo snežna odeja spet bolj nestabilna. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, ki bo prenašal sneg v zamete. V soboto bo delno jasno, veter ne bo močan. V nedeljo pa bo zapihal močan severni veter, ki bo spet prenašal sneg v zamete na južnih straneh grebenov in prelazov. Veter bo zaradi velikih hitrosti moteč in na izpostavljenih mestih nevaren. Temperatura bo ves čas pod ničlo, zato se bo na prisojnih pobočjih snežna odeja nekoliko hitreje sesedala in preobražala. Opozorilo: Zaradi dežja bodo narasli vodotoki predvsem v južni, osrednji in vzhodni Sloveniji.(konec)
 • Vremenska napoved 8. marec 2006
 • Obeti: V petek bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo čez dan spustila do nadmorske višine okoli 500 m, ponekod pa še nižje. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale krajevne snežne plohe.(konec)
 • Vremenska napoved 7. marec 2006
 • Obeti: V četrtek bo pretežno oblačno. Od zgodnjega jutra do dopoldneva bo predvsem v severovzhodni Sloveniji prehodno rahlo snežilo ali deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V petek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo najprej predvsem deževalo, popoldne bo dež v večjem delu Slovenije prešel v sneg.

  Opozorilo: V gorah je zaradi novozapadlega snega velika nevarnost snežnih plazov.(konec)

 • Nevarnost snežnih plazov v gorah je velika
 • Drugod je zapadlo od 30 do okoli 90 centimetrov snega, odvisno od nadmorske višine. Med sneženjem je sprva pihal močan jugozahodnik, v nedeljo čez dan pa se je obrnil v severovzhodnik. Nastala so obsežna območja napihanega snega. Že med sneženjem so se prožili plazovi s strmejših pobočij. Na 1000 metri je v Julijskih Alpah od 100 do okoli 160 centimetrov snega, nad 1500 metri pa od 340 do 400 centimetrov.  V Savinjskih Alpah, Karavankah in na Pohorju je na 1000 metri od 50 do 100 centimetrov snega, na 1500 metrih pa od 150 do 220 centimetrov. Snežna odeja je mehka in rahla in zelo nestabilna. Posebno so nevarna območja napihanega snega. Nevarnost snežnih plazov je velika, 4. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Zaradi nevarnosti zaenkrat odsvetujemo obisk gora. Opozarjamo tudi na plazove snega s streh, kajti dnevne temperature bodo po nižinah nad ničlo. Do srede bo suho in hladno vreme. V gorah bo pihal severni in severovzhodni veter, ki bo prenašal sneg in delal nove zamete. Snežna odeja se bo počasi sesedala, a zaradi nizkih temperatur bo sneg ostal še razmeroma rahel in nestabilen. Le na prisojnih pobočjih bo sesedanje nekoliko izrazitejše.(konec)

   

 • Vremenska napoved 6. marec 2006
 • Obeti: V sredo bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V četrtek bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo prehodno rahlo deževalo ali rahlo snežilo.

  Opozorilo: V gorah je zaradi novozapadlega snega velika nevarnost snežnih plazov. (konec)

 • Nevarnost snežnih plazov v gorah je velika
 • Med sneženjem je sprva pihal močan jugozahodnik, v nedeljo čez dan pa se je obrnil v severovzhodnik. Nastala so obsežna območja napihanega snega. Že med sneženjem so se prožili plazovi s strmejših pobočij. Na 1000 metri je v Julijskih Alpah od 100 do okoli 160 centimetrov snega, nad 1500 metri pa od 340 do 400 centimetrov. V Savinjskih Alpah, Karavankah in na Pohorju je na 1000 metri od 50 do 100 centimetrov snega, na 1500 metrih pa od 150 do 220 centimetrov. Snežna odeja je mehka in rahla in zelo nestabilna. Posebno so nevarna območja napihanega snega. Nevarnost snežnih plazov je velika, 4. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Zaradi nevarnosti zaenkrat odsvetujemo obisk gora. Opozarjamo tudi na plazove snega s streh, kajti dnevne temperature bodo po nižinah nad ničlo. Do srede bo suho in hladno vreme. V gorah bo pihal severni in severovzhodni veter, ki bo prenašal sneg in delal nove zamete. Snežna odeja se bo počasi sesedala, a zaradi nizkih temperatur bo sneg ostal še razmeroma rahel in nestabilen. Le na prisojnih pobočjih bo sesedanje nekoliko izrazitejše.(konec)
 • Vremenska napoved 5. marec 2006
 • Obeti: V torek bo delno jasno, vetrovno in razmeroma hladno. Predvsem v gorskem svetu bodo snežne plohe. V sredo bo pretežno jasno, veter bo oslabel.

  Opozorilo: Zaradi obilnih padavin bodo danes močneje narasle reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.(konec)

 • Vremenska napoved 4. marec 2006
 • Obeti: V noči na ponedeljek bo v notranjosti Slovenije snežilo. V ponedeljek bo pretežno oblačno, sneženje bo zjutraj povsod ponehalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V torek bo delno jasno, vetrovno in razmeroma hladno. Predvsem v gorskem svetu bodo snežne plohe. Po podatkih Urada za meteorologijo pri Agenciji RS za okolje bo v soboto pihal močan jugozahodni veter, ki bo predvsem v višjih legah še presegal hitrost 70 kilometrov na uro.
  Opozorilo: Od sobote zjutraj do nedelje zvečer (do ohladitve, ko se bo meja sneženja spustila do nižin) bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije (severna Primorska in Notranjska) padlo od 60 do 120, lokalno lahko do 150 milimetrov padavin. Meja sneženja bo med 1100 in 1500 metrov nadmorske višine. Drugod bo padlo od 20 do 40 milimetrov padavin, na območju Kamniško-Savinjskih Alp do 70 milimetrov. V Julijskih Alpah bo zapadlo več kot meter snega. Povečala se bo nevarnost proženja snežnih plazov. V soboto, zlasti pa v nedeljo bodo reke po vsej državi naraščale. Najbolj bodo narasle reke na območjih severne Primorske in Notranjske, v osrednji in južni Sloveniji. Reke na teh območjih bodo dosegle velike letne pretoke, zlasti Vipava, Idrijca, Reka, Ljubljanica, Kolpa, Gradaščica, Savinja, kasneje tudi Krka. Omenjene reke lahko zlasti v nedeljo na izpostavljenih mestih poplavijo v območju vsakoletnih poplav. Ob obali bo v večernih urah, še posebej med 23. in 24. uro, povišano plimovanje morja, ko lahko morje za krajši čas poplavi nižje dele obale. (konec)

 • Vremenska napoved 3. marec 2006
 • Obeti: V nedeljo bo oblačno z močnimi padavinami, tudi po nižinah bo predvsem snežilo. V ponedeljek bo delno jasno in večinoma suho. Zapihal bo severovzhodni veter, ob morju močna burja. Opozorilo: Od petka popoldne do sobote dopoldne bo pihal močan jugozahodni veter, ki bo ponekod presegel hitrost 70 km/h.(konec)
 • V gorah naj bi zapadlo tudi do pol metra snega
 • Na vetru izpostavljenih legah je sneg močno spihan, zameti so predvsem na zahodni strani grebenov in prevalov. Nevarnost snežnih plazov je skoraj povsod v gorah 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Lahko se sprožijo srednje veliki plazovi s strmih pobočij. Posebno so nevarna območja napihanega snega. Že v petek bo zapihal močan jugozahodnik, ki bo prenašal sneg v zamete. Nastajali bodo na vzhodni in severni strani grebenov in prelazov. Dotekal bo toplejši zrak, nulta izoterma se bo v petek pozno popoldne dvignila do 1500 metrov, v soboto pa do 1900 metrov. V zahodnih Julijskih Alpah ter v predgorju se bodo začele že danes popoldne pojavljati manjše padavine, ki se bodo pojavljale tudi v soboto. Meja sneženja se bo do sobote dvignila na okoli 1500 metrov. Padavine se bodo zvečer in v noči na nedeljo okrepile in zajele tudi ostale predele našega gorskega sveta. Meja sneženja bo precej nihala. V visokogorju bo do ponedeljka zjutraj lahko zapadlo tudi več kot pol metra snega, ki ga bo močan veter sproti spihal v zamete. Pod 1500 metri bo količina snega precej odvisna od trenutne snežne meje, ki bo precej nihala. Nevarnost snežnih plazov se bo v visokogorju povečala na 4. stopnjo.
  Nižje, kjer bo deževalo, pa se bo snežna odeja razmočila in lahko se bodo trgali talni plazovi razmočenega snega s strmih pobočij.(konec)
 • Vremenska napoved 2. marec 2006
 • Obeti: V soboto bo oblačno. Padavine bodo dopoldne zajele vso državo. Sprva bo meja sneženja na okoli 800 m nadmorske višine, popoldne pa se bo spustila do nižin. V nedeljo bo oblačno s sneženjem. (konec)
 • Vremenska napoved 1.marec 2006
 • Obeti: V petek in soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Krepil se bo jugozahodni veter. Predvsem v zahodni polovici države bodo občasno rahle padavine. Meja sneženja se bo prehodno dvignila do okoli 1000 metrov nad morjem.(konec)
 • Razmere v gorah 1. marec 2006
 • V Savinjskih Alpah, Karavankah in na Pohorju je na 1000 metrih do 70 centimetrov snega, na 1500 pa od 120 do 150 centimetrov. Snežna odeja je na površini mehka in rahla. Na vetru izpostavljenih legah je sneg močno spihan, zameti so predvsem na zahodni strani grebenov in prevalov. Nevarnost snežnih plazov je skoraj povsod v gorah 3. stopnje po petstopenjski lestvici. Lahko se sprožijo srednje veliki plazovi s strmih pobočij. Posebno so nevarna območja napihanega snega. V sredo bo večinoma sončno, pihal bo šibak do zmeren jugozahodnik, ki bo v visokogorju spet prenašal sneg in delal zamete na vzhodni strani grebenov. V četrtek, se bo pooblačilo in ponekod bo občasno rahlo snežilo. Količina bo zanemarljiva. V noči na petek pa se bo jugozahodnik okrepil in v Julijcih bo začelo rahlo snežiti. Do petka zjutraj se razmere v gorah ne bodo kaj dosti spremenile, temperatura bo ves čas pod ničlo. (konec)
 • Vremenska napoved 28. februar 2006
 • Obeti: V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Ob morju bo povečini deževalo, drugod pa snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V petek bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho vreme. Pihal bo jugozahodni veter.(konec)
 • Vremenska napoved 25. februar 2006
 • Obeti: V ponedeljek bo sprva oblačno z občasnim sneženjem, ob morju bo deževalo. Popoldne bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. V torek bo deloma sončno, jutro bo mrzlo. (konec)