24.12.2021 ob 21:46
Deli članek
 Marc Ter Stegen spozna model CUPRA Born

Martorell (MOREL) – Marc Ter Stegen se bo prvič usedel v CUPRA Born. Prvi 100-% električni model znamke bo tudi prvi električni avto vratarja Barçe. To je pomemben trenutek za zagrizenega zagovornika trajnosti, a preden mu izvršni direktor znamke CUPRA Wayne Griffiths izroči ključe, mu mora nekaj pokazati – prostor, kjer je nastal CUPRA Born in kjer se skrivajo nekatere najbolj varovane skrivnosti o prihodnosti znamke.

- Kjer se ustvarjajo emocije. V osrčju Barcelone, v CASI SEAT, Griffiths spremlja Ter Stegna skozi velika vrata oblikovalskega laboratorija, enega od Cuprinih oblikovalskih centrov in enega najbolj tajnih prostorov znamke. Ko vstopi, si nemški nogometaš ne more pomagati in pripomni: "Ta prostor je tako skrit, kaj se dogaja tukaj?" "Tukaj naši oblikovalci navdihujejo svet iz Barcelone, v tem fantastičnem tajnem prostoru v središču mesta," mu pove izvršni direktor znamke CUPRA. Da bi imel boljši vpogled v oblikovanje CUPRA Borna, se jima pridruži Francesca Sangalli, vodja ekipe Color&Trim Concept&Strategy.

- Trajnost v notranjosti in zunanjosti. Ter Stegen si je lahko ogledal nekaj Cuprinih plakatov, ki visijo na stenah oblikovalskega laboratorija – zaprtega območja, kjer ustvarjajo dizajne modelov znamke. Ter Stegen vpraša: "Tukaj zbirate vse, kar vam pomaga pri sprejemanju odločitev?" "Tako dobimo navdih: fotografije, ideje, narava ... na teh tablah zbiramo vizualne ideje, da ustvarimo koncept," pojasni Sangalli. Ena od ključnih točk pri oblikovanju modela Born je bila izdelava avtomobila, ki ne bi bil trajnosten le zaradi svoje 100-% električne mobilnosti, temveč tudi zaradi svoje izdelave. "V sodelovanju s podjetjem SEAQUAL® smo za izdelavo sedežev uporabili vlakna iz recikliranega materiala, zbranega v Sredozemlju," pove oblikovalka. "To je zelo zanimivo. Ponovna uporaba tovrstnega materiala je odlična ideja, saj ga je v morju veliko preveč," pravi Ter Stegen. 

- Ključ do električnega navdušenja. Za Ter Stegna je končno napočil čas, da se usede v svoj novi avtomobil. CUPRA Born ga čaka poleg nagrade Zlati volan, ki jo je model nedavno prejel za najboljši kompaktni električni avtomobil. "Marc, ko sva se prvič spoznala, si me vprašal, kdaj bo CUPRA na trg pripeljala električni avtomobil," ga spomni Wayne Griffiths. "In zdaj je tu," mu odgovori Ter Stegen. Doda še: "Moj sin bo navdušen nad modro barvo." "Menim, da dizajn Borna ponazarja, da električni avtomobili niso dolgočasni, ampak so lahko tudi športni," pravi izvršni direktor znamke CUPRA. Vratar Barçe ima sedaj ključe svojega CUPRA Borna in je pripravljen na najbolj naelektrene emocije za volanom. Ko se usede v vozilo, Griffiths pokaže na 12-palčni lebdeči zaslon, ki je rahlo obrnjen proti voznikovemu sedežu: "Pri znamki CUPRA izdelujemo avtomobile za ljudi, ki radi vozijo, zato celotna vozna izkušnja temelji na vozniku." Za zaključek doda: "Prvi boš, ki se bo s tem avtomobilom zapeljal po ulicah Barcelone." "Na ta način me boš vedno prepoznal," je smeje odvrnil Ter Stegen. To je sporočila Sabrina Pečelin iz Porsche Slovenija.(konec)